47 gadus veca sieviete vaicā: vai esmu vīram apnikusi?

„Ar vīru esam kopā jau 14 gadus, vīram 46 gadi, man — 47. Nu jau gadus divus vīrs ar katru dienu paliek nekaunīgāks. Kā iedzer, uzkrītoši pievērš uzmanību svešām sievietēm, pat esmu redzējusi, ka dejojot bučojas...” vaicā kāda mammamuntetiem.lv reģistrētā mamma.

Modele attēlā nav raksta varone.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Modele attēlā nav raksta varone.

Portāla lietotājas vēstules turpinājums:
„Vīrs pret mani cilvēkos kļūst rupjš, saka, ko tu mani koriģē. Mīlējamies vienu līdz divas reizes mēnesī, jo viņš negrib. Kad atnākam mājās no darba, kopīgi taisām vakariņas, aizejam paspēlēt boulingu, izrunājam, kā kuram gājis pa darbu, viss liekas normāli. Bet tad ķeras pie telefona, saka, ka spēlē spēlītes, reizēm es nejauši garāmejot redzu, ka tās nav spēlītes, viņš uzreiz slēpj telefonu. Kad es prasu, kāpēc viņam vajag tos seksa portālus, viņš atbild, ko gribu to daru. Nesaprotu, kāpēc tā, jo mēs taču arī reizēm skatāmies seksa filmas un tad arī mīlējamies, esmu ar mieru visam,” sieviete ir nesapratnē.

Komentē geštaltterapeites Aijas Bahas-Velveles:
„Mēs katrs maināmies, ne tikai ar gadiem, reizēm pat pa dienām. Mainās mūsu vēlmes, vajadzības, intereses. Būt elastīgam attiecībās, pieņemt, ka arī otram ir sava privātā teritorija, savi sapņi vai mazie noslēpumi — tas nav viegli, bet ļoti, ļoti svarīgi. Jūs ar vīru esat kopā jau ilgu laiku, tas man ļauj domāt, ka Jūsu attiecībās ir vairāk pozitīvā, nekā Jūs šobrīd redzat un sajūtat. Jūs kopā gatavojat vakariņas, spēlējat boulingu, un kas man šķiet ļoti svarīgi — Jūs runājat, Jūs dalāties viens ar otru ar saviem dienas notikumiem, ar saviem iespaidiem.

Varbūt viņam ir mazinājusies vēlme pēc mīlēšanās, tomēr viņš ir vīrietis, kuram vēl arvien patīk viss sievišķīgais sievietēs un Jūs šo kārti varat izspēlēt savā labā.

Reklāma
Reklāma


Ja pareizi Jūs saprotu, tad tas, kas Jūs nomāc ir tas, ka vīrs pievērš uzmanību citām sievietēm (īpaši, kad ir iedzēris), skatās dažādus portālus, kas saistīti ar erotiku vai seksualitāti. Iespējams, ka Jūsu agresīvā vīra reakcija uz to, ka esat viņu pieķērusi nevis spēlējot spēlītes telefonā, bet gan lūkojoties lietās, kas Jums nepatīk, ir tāda tāpēc, ka viņš kautrējas Jums pateikt, ka viņam tas patīk. Viņš noteikti zina par Jūsu greizsirdību, tāpēc arī cenšas slēpt no Jums, ar ko nodarbojas. Un ja tā, tad tas tāpēc, ka viņš nevēlas Jūs sadusmot vai aizvainot. Kas tur slikts, ja viņš apmeklē šādus portālus, varbūt tā vietā lai viņam jautātu „Kāpēc Tev to vajag?”, Jūs varat teikt, piemēram, ka pati ļoti labprāt pati iegādātos tādu skaistu cakainu apakšveļu un viņam to nodemonstrētu.

Varbūt viņam ir mazinājusies vēlme pēc mīlēšanās, tomēr viņš ir vīrietis, kuram vēl arvien patīk viss sievišķīgais sievietēs un Jūs šo kārti varat izspēlēt savā labā. Ne vienmēr seksualitāte slēpj sevī tikai pašu mīlēšanās procesu. Kāpēc ballīti Jums neuzrīkot tikai sev un savam vīram? Iedomājieties — vakars, viņš atnāk no darba un redz Jūs — skaistu un sapucētu, ar divām glāzēm šampanieša, svecēm un mūziku, vai viņš no tā spētu atteikties? Es ieteiktu Jums savu greizsirdības enerģiju likt lietā, nevis rīkojot pārmetumus un dusmojoties, bet gan pārvērst to izdomas un kopējo mirkļu radīšanas spēkā! Jūs manus prātojumus, protams, varat neizmantot, bet, iespējams, ka Jūsu attiecībās ir pienācis posms, kad jāatsvaidzina krāsas, kad jāpāršķir jauna, interesanta lappuse. Ļaujiet strādāt savai sievišķībai, savai gudrībai un fantāzijai, un Jums viss izdosies!”


Lai uzdotu savu jautājumu geštaltterapeitei Aijai Bahai-Velvelei, spied šeit!