Zivju frikadeles bērniem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Zivju filejas samaļ 2 reizes, pievieno olas dzeltenumu, mannu, zaļumus, krējumus, sviestu, sāli. No zivju masas izveido frikadeles, vāra ūdenī 15 - 20 minūtes. No šis masas var izveidot kotletes, apviļāt miltos, nedaudz apcept, pēc tam cepeškrāsnī sautēt. Pasniedz ar vārītiem ziedkāpostiem.

Ūdenī var novārīt uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, kartupeļu kubiņus, pēc tam likt vārīt zivju frikadeles.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Zivju fileja - 200.g
  • Olas dzeltenums - 1.gab
  • Salds krējums - 1.ēd.k.
  • Manna - 1.ēd.k.
  • Sasmalcināti pētersīļi vai dilles - 1.ēd.k.
  • Izkausēts sviests - 1.ēd.k.
  • Sāls