Mazsālīts lasis

FOTO: Shutterstock.com

 

Lasim nogriež galvu, pārgriež muguriņu, izgriež muguras asaku, fileju sadala četrās daļās: 2 muguriņas un 2 sānu daļas. Fileju nemazgā, bet ar tīru drānu nosusina. Sāli sajauc ar cukuru (3 daļas sāls, 1 daļa cukura), uzber uz dēļa, laša gabalus uzliek no abām pusēm uz sagatavotā maisījuma un uzspiež. Saliek pa diviem gabaliem ar ādu uz ārpusi, viegli noslogo un noliek vēsā vietā. Pēc 6 – 12 stundām pasniedz.
Sagriež slīpi plānās šķēlītēs, kārto ovālā zivju šķīvī. Dažas šķēlītes saritina veltnī vai tūtiņā. Pārkaisa ar smalkiem pipariem, kaudzītē sakārto marinētu sīpolu ripas, virs tām liek diļļu vai pētersīļu zariņus. Var rotāt ar citronu šķēlītēm.
Tāpat gatavo mazsālītas foreles, tikai ar sāli ar cukuru ņem attiecībā 1:1 vai 2:1.

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

Marinētu sīpolu recepti atradīsi: Receptes/Salāti un uzkodas/Uzkodas/Marinēti sīpoli

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Lasis
  • Sāls
  • Cukurs
  • Pipari
  • Sīpoli
  • Zaļumi, citronu šķēlītes