Dvīņu tētis: Bērniem draudzīgās un nedraudzīgās vietas

Tikai tad, kad tu pats tiec pie bērniem, sāc saprast, cik gan patiesībā grūti ir pārvietoties jaunajiem vecākiem ar ratiņiem un invalīdiem. Un runa nav tikai par iebrauktuvēm un nobrauktuvēm uz ietvēm un veikalos...

Foto no personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva

Būtībā tikai tagad mēs pamanījām, cik gan patiesībā maz vietu, kur pastaigāties, tepat pie mums – Baložos. Tikai retajai ielai te blakus ir gājēju celiņš. Turklāt, kas mani izbrīna visvairāk – pie jaunajām mājām celtie gājēju celiņi ir tik šauri, ka pa tiem knapi var pabraukt ar mūsu dvīņu ratiem. Ja nu vēl kāds grib iet blakus, tad viņam jāiet pa zālāju vai ielas braucamo daļu.

Uzbrauktuvei, kas ir paredzēta invalīdiem un bērnu ratiem priekšā pie zemes ir pieskrūvēta miskaste.


Nākamais stāsts ir par veikaliem. Jau pirmajā dienā, kad tika atvērts jaunais IKI lielveikals Baložos, veikala darbiniekiem norādījām uz absolūtu nejēdzību – uzbrauktuvei, kas ir paredzēta invalīdiem un bērnu ratiem priekšā pie zemes ir pieskrūvēta miskaste. Tas nozīmē, ka uzbrauktuve ir tīri formāla un, lai iekļūtu veikalā, vienalga ir jārāpjas ar ratiem pa trepēm. Nu jau vairākus mēnešus pēc veikala atvēršanas neviens tā arī šo traucējošo miskasti nav papūlējies novākt. Vēl lielāku vilšanos piedzīvojām šonedēļ tirdzniecības centra Spice RIMI lielveikalā, kur nācās diezgan ilgi meklēt vietu, pa kurieni var no šī veikala izbraukt ārā ar mūsu ratiem, jo pie kases vieta ir tik šaura, ka mūsu lielā kariete tur netiek cauri. Iespējams, ka tā ir tieši dvīņu ratu problēma, taču tas nemazina sarūgtinājumu.


Galvenais ir nekautrēties un lūdzot paskaidrot situāciju, tad arī cilvēki laipni palīdzēs :)

Reklāma
Reklāma


No otras puses ir arī pozitīvie piemēri. Tā, piemēram, sagadījās, ka bijām Ķīpsalā un bērniem bija pienācis ēšanas laiks. Lai nebūtu jācīnās pa mašīnu, iegājām tur esošajā viesnīcā Islande Hotel, pajautājām reģistratūrā vai ir kāda vieta, kur varam gan pārģērbt, gan pabarot bērnus un darbinieces laipni ierādīja bērnu pārtinamo istabu.

Tāpat reizēs, kad kaut kur tālāk braucam ar mašīnu, bieži vien nākas kādā kafejnīcā vai benzīntankā palūgt vārītu ūdeni, lai varētu mazajiem pagatavot ēdamo. Līdz šim neviens mums vēl nav atteicis. Kādā benzīntankā Madonā pārdevēja pat nakts vidū izmantoja savu elektrisko tējkannu, lai uzvārītu mums ūdeni. Galvenais ir nekautrēties un lūdzot paskaidrot situāciju, tad arī cilvēki laipni palīdzēs.:)
 

Autors: Ingus Rūķis, tētiem.lv reģistrētais tētis

Portāla draugiem.lv programmētājs Ingus Rūķis ir tētis diviem superīgiem dvīņu puikām Kārlim un Jānim. Kopš dēlu dzimšanas Ingus raksta dienasgrāmatu savā mājas lapā www.father.lv. Piedāvājam ieskatu dvīņu tēta ikdienā turpinājumos.

Pilnu dvīņu tēta Ingus dienasgrāmatu lasi: www.father.lv