Rudmiešu marinēšana

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Nomazgātajām rudmiesēm uzlej verdošu sālītu ūdeni un atstāj uz 2 - 3 minūtēm cieši noslēgtā traukā. Pēc tam sēnes sietiņā nokāš un atdzesē. Atdzisušās sēnes liek katlā un uzlej iepriekš sagatavotu marinādes uzlējumu, 250 g uz 1 kg sēņu.

Marinādes uzlējuma pagatavošanai ņem 3/4 glāzes ūdens, pieliek tējkaroti sāls, kā arī garšvielas un vāra 20 - 25 minūtes uz vājas uguns. Kad uzlējums mazliet atdzisis, tam pielej 1/2 glāzes 8% etiķa.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Etiķis
  • Garšvielas
  • Sāls
  • Ūdens
  • Rudmieses