Ābolu kompots. 2 receptes

Ābolu kompots ziemai. Varēs ēst kopā ar putuktrējumu!

FOTO: Shutterstock.com

Ābolu kompots ziemai. Varēs ēst kopā ar putuktrējumu!

Pagatavojot kompotu, vasaras šķirņu ābolus var saglabāt ziemai. Tiem parasti ir plāna, maiga miziņa, tāpēc tos nevajag plaucēt.

1. paņēmiens. Sīkos ābolus pārgriež uz pusēm un ar nerūsošu tērauda karoti izņem serdi. Sagatavotās ābolu pusītes iepilda burkās līdz sašaurinājumam un pārlej ar verdošu sīrupu (200 g cukura uz 1l ūdens). Burkām uzliek lakotos vāciņus un tās tūliņ novieto karstā ūdenī katlā uz paliktņa, kur pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 - 18 minūtes. Pēc tam burkas aizvāko un apgriež otrādi.

2. paņēmiens. Kompotu gatavo tāpat kā pēc pirmā paņēmiena, bet ūdens vietā ņem dažādu ogu sulas: vienā burkā lej upeņu sulu, otrā burkā - sarkano jāņogu sulu, trešajā burkā - ķiršu sulu, ceturtajā burkā - zemeņu sulu utt., pievienojot sulai cukuru pēc garšas.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Āboli
  • Cukurs
  • Dažādas sulas