•  
  • Piektdiena, 10. septembris
  •  
  • Vārda dienas: Albertīne, Jausma
  •  
  • Čika laiks šodien nav
  •  

Mammam & Tetiem Logo

Ielogojies portālā un sazinies ar citiem mammam.lv/tetiem.lv lietotājiem!

Ienāc ar draugiem.lv pasi
(draugiem.lv lietotājvārdu un paroli) draugiem.pase

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Zīdainis

Pievienot izlasei

Ieteikt draugiem!

Piena maisijumi? 1.5 nedeelu vecam beernam???

23. jūl 21:36

Varbuut kaadain ir liidziiga situaacija, mums 1,5 nedeela, nepietiek piena pupaa, (guam max 40min-1 stundai, kaa celas taa est grib) esam izleemushi meeginaat ar piena maisijumu piebarot..vai ir kaadi ieteikum ??

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 23. jūl 21:43

man pašā sākumā ar bija problēmas ar pienu , bet ievērojot sekojošās lietas  ātri vien viss bija kārtībā un piena maisijumu nevajadzēja lietot. liec  pie abām krūtīm un biežāk pēc pāris dienām piens paradīsies( kā saka būs pieprasijums būs ari piedāvājums). var padzert tā saukto  ''māmiņu tēju'' aptiekā var nopirkt, vai ķimeņu tēju. un galvenais ēd pinvērtīģu pārtiku, lai pienam būtu no kā rasties

Atbildēt komentāram

Pievienots 23. jūl 21:45

tik mazam bērniņam tas ir normāls režīms. ja uz mēnesi nebūs pieņēmies svarā, tad domā par maisījumu. ja tomēr šķiet, ka šīs ir muļķības, paprasi ģimenes ārstam veikt kontrolsvēršanos, lai redzētu, vai pēc slimnīcas bērniņam svars mainījies un kā mainījies

Atbildēt komentāram

Pievienots 23. jūl 23:50

To, vai tiešām nepietiek piena, vri noskaidrot nosverot savu mazulīti pirms un pēc ēšanas (galvenais, lai visas drēbēs un pampers ar visu saturu ir tas pats, kas sveroties pirms un pēc) un saskaiti, cik viņš diennaktī apēd, ~ 600 - 700 ml pirmajā mēnesī vajadzētu. Vēl tagad ir arī karsts, droši vien viņam slāpst, tādēļ arī bieži grib pupu.
Bet mums pirmajās dienās arī tā bija, ka nepietika to ml, Stradiņos ieteica un devām Similac Advance ar Omega 3 taukskābēm, tā nekas, kādu nedēļu vien tikai pa reizei dienā vajadzēja, drīz jau tas piens sarodas pietiekami. Pamēģini pēc ēšanas to pienu, kas vēl palicis krūtīs, atslaukt, lai vietā vairāk sarodas, tāds pavisam maziņš varbūt visu neizēd arī, jo spēciņa maz, jeb slinkumiņš
Vēl dzer daudz šķidruma, vismaz 2 litri dienā (bet Tu jau droši vien, ka to vien dari, kā dzer šķidrumu )

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 07:44

Nju,mēs ar sākāmpavisam maziņas ēst maisījumu aptamil,bet tikai piebarošani,joprojām piebaroju un dodu savu krūti,jo mazaji mana piena nepietiek,un esmu daudzko darījusi,lai tikai piena kavalitāte uzlabotos,bet diemžēl nekādu rezultātu,es sāku piebarot no otrās nedēļas!Un tagd mazā aug un ņemas svarā,bet par piebarošanu izlēma mūsu ģimenes dakteris,jo mēs veicām kontrol svēršanos un tad sapratām,ka nepeitiek,jo pa nedēļu bija tikai 100grami nākuši klāt!
Lai Tev veicas!

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 10:56

man arī nepietika piena, es sāku piebarot, ar aizvietotājiem. sāku ar aptamil. tad mazajai apnika. gribēja ko jaunu, pirkām tad NAN,1 pēc tam Similac,1 tad tutteli, un tagad piltti. protams mazajai tagad ir vairāk kā 7 mēn. un dodam arī visu ko citu.

Marta ♥ Leite 1. aug 18:33 teica:
vai tad ta mainiit driikst? man daktere teica ka nevarot ta dariit jo varot samaitat kungiiti ,ka maina tas firmas

agita jansone 13. aug 23:29 teica:
ja,man ari daktere to pasu teica..
es ar kruti baroju knapi menesi.. bet sakuma centos dot savu pienu.. bet nu berns ik pec stundas prasija est tapec nopirku maisijumu.. sakuma es devu milupa ,bet manejais biezhi vien atveme visu atpakal.tad es pargaju uz aptamilu -tas vinam tiiri labi patik... vienigi tas ka ,man ir aizdomas ka aptamils vinam ir pa svaku.. vinam graudaina kaka naaca,ka mana mamma teica tas nozime ka liesans ediens.. tapec tagad es vinam varu tumi ar 2,5% un vinam garso

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 11:43

man mazā pirmos 2 mēnešus ēda tik bieži, bet tā kā svarā ņēmās normāli, tad nedevu maisījumu. un 1,5 nedēļas jau pa visam maziņš vel

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 12:54

Neaizraujies ar piebarošanu, tās piena krīzes sākumāir normāla parādība, kā jau iepriekš meitenes raksta - liec pie krūtīm cik mazais prasa,jo lai viņa uzpumpē tavu pienuņu, pati lieto ļoti daudz šķidruma un galvenais pašai lielu pacietību un viss vainagosies panākumiem. Man mazulītei sākumā bija tāpat bet es tanī laikā varu teikt vispār viņu no pupiem nost nenoņēmu un pēc laika piens bija tik daudz ka varēju pabarot vēl kādu mazuli. Lai Tev izdodas un domā labas domas - zini ka viss sākas no galvas un domām kādas mēs domājam.

Kristīne Tišutina 24. jūl 13:04 teica:
Tiesi ta! Kaa sak piebarot ta tad ir "cau" tas pienins tikai mazak paliek, jo smadzenem netiek dota zina ka jarazo vairak. Man puikam ari briziem bija tadi periodi, ka ik pec pusstundas eda- pat nesatraucos un ta ari baroju, bernins pats sev pieregule to pieninu cik vajag un tad jau pec tadiem periodiem tas pienins atkal sarodas daudz.

Marta ♥ Leite 1. aug 18:35 teica:
jaa es arii domaaju ka man maz piena ka mazajam nepietiek un saaku piebarot no 2.ned. un kaa saaku piebarot taa piens vispaar pazuda...

Māra tuutaane 13. aug 23:54 teica:
man mazais pirmas divas nedelas vispar pie pupa "karaajaas" un ar visu to vins nebija pienemies svara ne par gramu... bet es biju kategoriski pret piebarosanu, jo gribeju pati barot, un tad pa nakamajam divam nedelam mazais uzeda 1,5kg.. nu man majas bija zidainu svarinji, un mes secinajam ka vins ir slinks edajs, jo 30 min edot bija izedis tik pardesmit gramus... laikam pec tam divam nedelam vins saprata ka laikam jaed kartigak jo nekas ta pat vien mutee netiks.... un tik maza vecuma sakt piebarot ar pudeli es domaju ka nav pratigi, jo tad vinjam vairs nebus motivacijas kartigi sukt tavu pieninu, jo no pudeles jau pats pil aaraa...

Linda Bāra-Jonāne (Lindiņa, Mazā..) 14. aug 10:49 teica:
Kā var piens pazust, dodot maisījumu?????????
es ar piebaroju ar maisījumu, bet tikai tad, kad jūtu ka krūtis galīgi tukšas, bet mazam vēl gribas ēst!
nedodu katrā ēdienreizē maisījumu, tikai 1 reizi dienā!
un obligāti ir vispirms izbarot krūtis un tikai tad dot maisījumu, lai piens no krūtīm tiktu izbarots mazam, nevis vienkārši iztecētu!
piebaroju abus no 2 mēnešu vecuma!un ta bij ārstu rekomendēta rīcība!
bet 1,5 nedēļas ir tiešām vēl mazs laiks, varbūt drusku pacieties un tad skaties uz mēnesi kā ar svaru un tā...jo vēl jums nav nekāds režīms iegājies, mazam kad sagribas tad ēd!
pacietību un izturību!!!!!!!

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 13:01

Man ar bija maz piena mazo piebaroju ar Piltti piena maisiijumu leeti un labi 1,38 ls maxima un supernetto .un nu jau mazajam ir gads un 1meen.

Atbildēt komentāram

Pievienots 27. jūl 09:27

Mēs sākam piebarot ar piena maisījumu Nanny uz kazas piena bāzes kad mums bija ap 2 mēnešiem, jo pieniņa arī nebija daudz. Jo to mums ieteica ārsts, kā dabīgāku un alerģiju profilaksei. Diemžel Latvijā nezinajam kur pirkt, atveda paziņas no Krievijas. Mums vispār nekādu problēmu ar to maisījumu nebija -neaizcietējumu, ne vemšanas, pat koliku nebija. Superīgs pieniņš! No sirds iesāku. savam mazulim taču gribas vislabāko

Atbildēt komentāram

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. »