DELFI

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Bērns

24. jūl 2012 20:14

Bērnam pūžņo actiņa.

Sveikas māmiņas!

Gribēju pavaicāt, ko man darīt, jau 4 mēnesi bērnam pūžņo labā actiņa, izmeiģināju gan kumelītes, gan tīru ūdeni, palīdziet, ko vēl var darīt, ārste saka līdz gadam tas ir normāli, bet es tā neuzskatu, dodiet padomu.

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 24. jūl 2012 21:25
Sveika,

Iespējams, ka Tavam mazulim nav atvēries asaru kanāliņš tai acij. Manai mazai dūdiņai tas pats bija, arī labajā actiņā..no rītiem actiņa galīgi aizlipusi bija un pa dienu arī tā kā suloja ik pa laikam. Arī tīriju ar kumelītēm utt. Bijām pie acu ārstes un viņa teica, ka varot taisīt acij tādu kā zondi, bet nav obligāti, jo tas, protams, nav nekas patīkams un līdz gadiņam tas tāpat pārejot. Manai meitiņai pārgāja 5 mēnešos, bet draudzenes meitai 10 mēnešos. Var nopirkt aptiekā pilienus, kas to mazina, iztīra actiņu, lai nestruto, bet es ar tiem neaizrāvos. Mēs, pēc acu ārstes ieteikumiem, tīrījām ar melno tēju, tajā esošais tanīns kaut kā palīdz un var arī pamasēt ar pirkstu pie acs kaktiņa pulkstenrādītāja virzienā.

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 2012 21:45
Nu nedomāju,ka ir jāmoka mazulis tik ilgi.Ja asaru kanāliņš neatnāks vaļā,jātaisa asaru kanāliņa tīrīšana.Nav tik briesmīgi,kā izklausās,toties uzreiz pāries strutošana un nepastavēs infekcijas ievazāšanas draudi .Prasiet savam pediatram,lai nosūta uz šo procedūru,ja acu pilieni nepalīdz.
24. jūl 2012 22:40 teica:
Prasīt jau var,bet procedūru veic  gadu vecam mazulim,ne ātrāk.

Atbildēt komentāram

Pievienots 24. jūl 2012 22:38
SKALO AR STIPRU MELNO TEJU UN VISS BUS LABI

Atbildēt komentāram

Pievienots 25. jūl 2012 10:03
Pilini savu pienu, tur ir daudz imūnvielas! Esmu dzirdējusi, ka, ja nepāriet līdz pusgadam, tad vēlāk zondēšanu veic ar anestēziju, bet neskrien veikt to zondēšanu, nekas patīkams tas nav.... parasti pāriet pats no sevis.
27. sep 2012 08:49 teica:
Manéjam péc mátes piena bija vél slikták!

Atbildēt komentāram

Pievienots 25. jūl 2012 11:36
Man meitai ari bija ta. Mes ari visu izdarijam,bet bez rezultata.
Tad daktere iedeva nosutijumu un bija jabrauc ZONDET acs kanals.
Bet tas ir bernam mokas,un man ta bija jamocas divas reizes...
Bet mokas naca labi,jo pec 2tras reizes, kad zondeja mums viss kartiba, nav vairak problemu ar actinu...

Atbildēt komentāram

Pievienots 25. jūl 2012 12:04
Manam bēbim arī pūžņoja actiņa,nu tad dariju tā:
Tīriju acis ar kumelīšu tēju,katru ar savu vates pikucīti,tad pilināju savu pienu,nepalīdzēja,gāju pie Ģ.doka izrakstīja tādus pilienus Fucithalmic 1pil.2x dienā,turpināju tīrīt arī ar kumelīti!Nepalīdzēja,tik apārstēja,gāju pie acu ārsta izrakstīja tādus pilienus kā Tobrex ,pilināju 1pil.katrā acī 4dienas ik pa 4stundām,pēc tam 2 dienas ik pa 6 stundām 1piliens katrā acī,pa starpiņai tas fucithalmic iepilināju,kā lika acu ārsts!Bet nu tpu-tpu-tpu,izārstēju!
Tu tik ilgi gaidi un mokies,es jau trešajā bēbja nedēļā bizoju pie ārsta un teicu,lai raksta zāles acīm,nemocīšu bērnu,ar ik rīta acu grābstīšanos,ķepekli ņemot nost!Nju mans zīdainis,galīgi nebij laimīgs,ka jātīra acis vairākas reizes dienā!
Un zondēt acis,tik tādā gadījumā,kad toč zāles nepalīdz un netiek ar to kaiti galā!Ķirurģiski jau vienmēr paspēsim iejaukties organismā,un vēl bērnam traumu un sev nervu stresu,ka tik dokam rokas nenotrīc un manam bērnam pāri neizdara!Man piemēram pašai ir paniskas bailes no ārstu manipulācijām!
Veiksmīgu izārstēšanos!
Jana Salzemniece 27. sep 2012 08:50 teica:
Pilnígi piekrítu, mums arí pilieni palídzéja

Atbildēt komentāram

Pievienots 25. jūl 2012 16:10
Zondēšanu veic ne ātrāk kā 3mēnešu vecumā ne jau no gada kā iepriekš minēja...

Atbildēt komentāram

Pievienots 25. jūl 2012 16:16
 Manam puikam ari viena  actina puznoja kadas tris nedelas. No sakuma arsts teica, lai tira tik ar varitu atdzesetu udeni vairakas reizes diena.Tas nepalidzeja, beigas tika iegrustas antibiotikas, jo palika  sliktak.Tad atkal lika pagaidit 10 dienas.Ja nepariesot, tad dos citas antibiotikas.Beigas viena pazina, paprasija LV pazistamai bernu arstei, ko lai dara, vina ieteica, ar pirkstinu pamaset acs sturiti , kas ir tuvak degunam, jo noteikti esot aizsprostojies asaru kanals.Neticejas, ka tas varetu palidzet pat pec antibiotikam. Pasi neticejam, bet pec tris dienam viss bij pargajis

Atbildēt komentāram

Pievienots 26. sep 2012 20:42
Sveikas mammītes!

Es savam bērniņam actiņu izārstēju, gribēju pateikties par padomiem, lietoju Fucithalmic acu pilienus no rīta un vakarā un paspiedu acu kaktiņu, kur nāca ārā bieza masa, diezgan stipri bija jāspiež, 4 dienu laikā viss pārgāja, paldies mammām par padomiem, esmu ļoti priecīga, ka vairs actiņa nepūžņo. Lai veicas mamītēm, kas izmēģinās šos pilienus un masāžu acu kaktiņā.

Atbildēt komentāram

Pievienots 27. sep 2012 08:47
Absurds, ka pasaka ka tá vajaga (( Kur tádi ársti!!! Mums tá bija. Es aizgáju pie ársta, tá uzreiz uzveda pie acu ársta. Paskatíjás. Izrakstíja záles un péc 4 dienám viss bija ok. (záles maza maza túbinja 4,35Ls). Neatceros jau ká saucás, jo deríguma terminsh bija tikai 2 nedeljas. Paredzéts tieshi zídainjiem.

Atbildēt komentāram

1. 1
  2. 2
  3. »