DELFI

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Zīdainis

26. jūn 2012 14:16

Tumes

Šo savu diskusiju lietotājs ir bloķējis.

Sveikas māmiņas!!!
no kāda vecuma un kādas tumes var dot mazulim!!!???

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 26. jūn 2012 16:02
nu cik tas bērniņš vecs.
vispār jau diezgan agri mammas taisa auzu pārslu tumi.
protams visvienkāršākās ir veikalā pērkamās pakas-putras ātri izgatavojamas-pulverīti ar karstu ūdeni un uz priekšu.
Pievienots 26. jūn 2012 16:13
Es saku savu mazo piebarot kad palika 6 menesisi

Pirku veikala baby rice un jaucu kopa ar savu pieninju......
Pun tad saku dod burkanus un ta tik uz prieksu
Pievienots 26. jūn 2012 17:33
Varbūt teikšu to, kas nešķiet "populāri"     bet nu tāda bija mana pārliecība un arī šodien nekas nav mainījies, tāpēc iesaku. 
Es savus abus bērnus zīdaiņu vecumā vispār ar neko (par pirktajām putrām vispār nerunājot!!) nepiebaroju    un viņi man ļoti labi iztika! 
Bija apaļi un ar smukiem sārtiem vaigiem, un baltiem, baltiem zobiņiem.  

Kaut kādā brīdī - tikai ap gadu jau sāku dot to, ko ēdām mēs lielie (speciāli un atsevišķi negatavojot) - protams, pagatavotu bez sāls un garšvielām (paši pēc tam sev piebērām) un, attiecīgi, saspiestu mazākos gabaliņos, ja bija nepieciešams. Bet našķim - no vecmammas dārza - ogas, dārzeņi un dažreiz arī pa kādam sausiņam - vienu paku, laikam sanāca iedot pa visu to laiku. Padzerties tīru avota ūdeni, bez nekādiem saldinātājiem un no krūzītes (bērni nezināja, kas ir knupītis un kā dzer no pudelītes). Un arī tagad bērni labāk, lai padzertos izvēlas ūdeni.
Bet pamatēdiens (devu, tad, kad prasīja) visu laiku bija mans piens līdz pat 12-13 mēnešiem un tikai tad - pamazām, pamazām, pārejot, sākumā tikai pusdienu reizē, uz pilnīgu "svešo" pārtiku. Un arī tad, bieži vien, bija tā, ka paēda kartupeļus un paprasīja vēl pienu. Baroju ar savu pienu abus aptuveni līdz 2 gadu vecumam, beigās palēnām atradinot ar 1 barošanas reizi pirms gulētiešanas.

Un tagad esmu par savu tā laika izvēli ļoti priecīga, jo nezinu nevienu nelāgo bērnu slimību, par ko citas mammas bērnudārzā sūdzas un joprojām man nav bijusi nepieciešamība nevienam no bērniem dot antibiotikas šo slimību dēļ. Bērni ir veselīgi, ar labu imunitāti, veseliem zobiem un labi izveidojušos ķermeni.
Un arī - tā ir daudz vieglāk un konkrēti bērnam nepieciešamie ikdienas izdevumi ir tikai priekš pamperiem! 

Bet par ēšanu kā tādu - man joprojām bērnu (3 un 7 gadi) ēšanas paradumi nesagādā nekādas problēmas - ēd visu ko dodu. Sākot ar vārītiem burkāniem (kurus es pati neciešu!) un beidzot ar speķi un ķiploku ar rupjmaizi, ciemos pie vectēva.

Pievienots 26. jūn 2012 19:13
Man savu peku ieteica piebarot jau no 3 mēnešu vecuma, jo svarā neņēmās no mana piena un bija dikti sīka. Es arī paklausīgi taisīju, spiedu caur sietiņu utt, bet nekas jau nemainījās, jo viņa uzņem tikai tik cik pati vēlas. Tagad astoņos mēnešos viņa ir krietni sīkāka par citiem sava vecuma bērniņiem, bet nu jau vairs par to neuztraucos, jo nav jau viņa izkāmējusi un kaulaina. Ja nav nekādu problēmu ar savu pienu, tad nav vajadzīgs kā tikai no 6 mēnešiem. Nu protams arī pupojas viņam man vēl joprojām.
Pievienots 26. jūn 2012 22:09
man pediatrs 4 mēn. vecam zīdainim teica, ka var griķus izvārīt un sablenderēt vai arī rīsus un dot ar karotīti vai pudelītē.
Pievienots 26. jūn 2012 22:24
mazajai 3,5 menesi. netaisos jau skriet un varit tikai apjautajos ka dara citas maminas!!!!! 
Cristy 26. jūn 2012 23:24 teica:
 cau! manai mazajai ari tik pat veca, un neko netaios vèl pagaidàm dod,daktere teica pèc 4 mèneshiem var pa karotitei sàkt dod abolitit sarivètu un sasmalcinàtu, es ari gribètu zinàt ,ko LV bèrnini sàk èsti,jo mès dzivojam àrpus Latvijas! Un ,ja bèrnins neaug mana daktere ieteiks dod pienu pùlveri , nevis putras ! cik valstis tik dàzàdibas, bet bèrni tak visi vienàdi,tad ,kas ir labàk???

27. jūn 2012 12:55 teica:
Ābolīšus, gurķus un visu pārējo, ko domā dot tik mazam bērnam var dot TIKAI tad, ja tas nāk no Tavas omes/tantes/radu dārza un vēlams, no dziļākiem laukiem! Pat par tirgū pirktu es nebūtu pārliecināta, jo arī Latvijas audzētāji izmanto visādas ķīmijas. Esmu strikti pret ķīmijas došanu bērnam, tad jau labāk bez augļiem.
Un ar to piebarošanu ir tā, ka - ja mammai ar pienu viss ir kārtībā, tad bērnam neko papildus nevajag. Jo no MAMMAS viņš saņem VISU nepieciešamo, protams, ar nosacījumu, ka mamma pati labi un pareizi paēd.
Un vēl - tikai mamma var izlemt kā ir labāk viņas bērnam, jo jebkura ārsta ieteikumu vajadzētu izsvērt un uztvert tikai kā rekomendējošu. Tas, ka bērns taisa muti vaļā un ir gatavs tajā iebāzto norīt - nenozīmē, ka viņam tas nepieciešams!!