DELFI

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Bērns

19. jūn 2012 20:44

Mans bērns man sit, un ne tikai.

Labvakar! 
Man ir radušies vairāki, neskaidri jautājumi, uz kuriem ceru, kāds man dos atbildes. Sākšu ar to, ka manam dēlam nesen palika viens gadiņš. Piedzima (tpu, tpu, tpu) vesels, visi lielīja, cik mums prātīgs, kluss bērniņš. Pēdējās piecas dienas savu bērnu vairs nepazīstu. Jums liksies dīvaini, ko tad tāds viengadīgs bērniņš var izdarīt vecākiem? Šīs piecas dienas mēs abi ar vīru vienkārši nezinam, kā tikt ar viņu galā. Sākot ar pamošanos līdz pat gulētiešanas brīdim viņš ir nervozs, čīkstulīgs, pat agresīvs. Met mantas pa gaisu (tā nav izpētīšana - ''kā skan, kad nokrīt zemē''), kliedz, sit man, vīram pa seju, kož, ķērc, kad eju prom no viņa redzes loka. Šāda agresija pirms tam vēl nekad nebija manīta. Esam normāla ģimene, neesam alkaholiķi, kaušļi. Protams, savu reizi runājam ar vīru augstākos toņos, kā jau jebkurā ģimenē, taču varu godīgi teikt, ka tas ir reti. Protams, ka ar bērnu pavadu ļoti daudz laiku, pa retai reizei atļaujos atstāt viņu kādam pieskatīt, kad pašai jāskrien darīšanās. No psiholoģiskā viedokļa nedomāju, ka bērns varētu būt jebkādi traumēts, kā dēļ viņš šobrīd tā uzvedās. Bērniņš ir gaidīts, ļoti mīlēts, aprūpēts, pabarots, apčubināts. Dienas laikā veltu viņam 90 % uzmanību, nesēžu internetā vai pie TV, kā to dara citas mammas, bet spēlējos ar savu bērnu. Jā, esmu situsi pa rociņām savam bērnam, kad viņš man kārtējo reizi iesit vai lien tur, kur nav ļauts. Taču es to uzskatu par sava veida audzināšanas metodi, neuzskatu tajā neko sliktu, jo es to daru tikai galējā variantā, kad ir izmēģinātas visas ''dialoga uzsākšanas metodes''. Ar vīru uzskatām, ka bērnam jau no mazotnes jāierāda lietas, ko drīkst darīt, ko nedrīkst. Turamies pie tā, ka bērnu vecāki var ietekmēt līdz 3 gadu vecumam, pēc tam jau ir par vēlu. 

Esmu pārliecināta, ka šī ''sišana'', ''tīša'' neklausīšana no mana bērna puses ir apzināta, un bērns labi apzinās, ka viņš dara to, kas vecākiem nepatīk. Tikai es nesaprotu, kā tas ir iespējams, ka tā uzvedas jau 1 gada vecumā? Vai ir kāda māmiņa, kurai ir līdzīgi? Es visu laiku esmu bijusi pārliecināta, ka šādi uzvedas bērni ar uzmanības deficīta sindromu, bērni ''krīzes vecumos'', piemēram, 2 gados. Vai varētu būt, ka šādi uzvedas mans bērns, jo viņam šķiļas kārtējie zobiņi? Par to gan neesmu īsti droša, jo pirmie zobiņi nāca bez jebkādiem niķiem. Lai gan es pat gribētu vārda ''niķi'' vietā lietot vārdu ''agresija'', jo reāli man brīžiem paliek bail no sava bērna. Brīžiem vairs nesaprotu, kā viņam izdabāt. Ko es daru nepareizi, pret ko protestē mans bērniņš? 

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 19. jūn 2012 20:58
Tikai viena gada vecumā bērns sāk sevi apzināt kā neatkarīgu no citiem cilvēkiem,tāpēc domāju ka viņš jūs pārbauda,pārbauda cik tālu var iet.

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 20:59
Man arī šķiet, ka tikai pārbauda vecāku robežas, cik tālu var iet... Ko Jūs ar vīru darat šajās reizēs, kad bērns psiho...???

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 21:03
Domāju , ka šei ir vajadzīga neirologa, vai psihologa konsultācija.
0000000 19. jūn 2012 21:14 teica:
muļķības!! ..laikam savus bērnus pēc katras niķošanās esi vazājusi pa psihologu kabinetiem. kā jau raksta autore teica bērns nav redzējis nekādu naidu vai vardarbību starp vecākiem,tapēc nedomāju ka ir vajadzīgs kkads psihologs vai vel kkas.

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 21:34
man ar bija agresīva meitiņa, bet es neņēmu wērā, nu vienīgi, tas man nokaitina audzinaju savadāk, ielieku redeļu gultiņā un lai bļauj cik viņai uznāk.un pirmkārt tev  nedrīkst sēdēt un ļaut sist, japierāda tas ka tu esi mamma (tētis) un jadod pa pakaļu un kārtīgi aukstā tonī jāstāsta ka nedrīkst, ta tu ar pārmācīsi, ir lieta bērns pastaigas laika redz, rotaļaukuma vai pie auklītes atstāšanas problēmas vai psihe traucējumi, tur ir bišku bērnam pa ātru augšanas periods, es pati zinu kad bērnam ir tie atļaušanas un pārbaudīšanas vecākus cik viņš drīkst ko atļauj, tas ir uz 5 gadiem... 1 gadam tā ir traume no ārpasaules... Mīļo māmmiņ, centies pierādīt ka esi mamma, ja viņš turpina to darīt atstāj vienatnē uz vairāku starbrīžus. viņš aizmirsis ko nozõīmē sist un pāri darīt.  un mmazāk kārumus dod, viņš būs īsts luteklis un būs ģimenes galva

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 21:38
Kad vins saak tev sist un izraadiit agersiju, noseedini kaadaa kaktaa un 3 mintes liec seedeet,lai padomaa!!!Un labi ir ja kaads pulktenis ir paraadi cik vinam jaaseez, tad kameer vins sagaidiis nomierinaasies!!!
Panem burcinju un par labu uzvediibu ieliec bumbinju vai ko liidziigu kad sakraajaas 3 tad iedod naski vai atlauj 5 min. dariit to kas vinam vislabaak patiik!!!
Liec saprast vinam kas ir labs un kas slikts!!!

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 21:49
par to pulksteni ne nosmieties,jaa,daudz jau taadu briinumbeernu,kas 1 gada vecumaa jau pulksteni paziist...kaada veel kaktaa seedeeshana??? klapeeshana? kas tie par murgiem?
es ieteiktu aiziet pie beernu psihologa,jo vinjsh vislabaak maacees izstaastiit,kaapeec tas iespeejams notiek un pats galvenais - kaa PAREIZI riikoties taados gadiijumos...
skaidrs,ka tomeer kaut kas nav taa kaa vajag,kaut kas pirms 5 dienaam ir mainiijies,ko vinjsh censhas izraadiit...
man vispaar beerns ir uudenszaale,bet tomeer probleemas vieglaak sanaak risinaat mieriigaa celjaa,nekaa tad,ja es aizsvilstos - tad ir daudz reiz trakaak...un ja saaksi vinju sist,tad klapees juus veel vairaak,dabuusiet tikai naidu no beerna uz visu muuzzu!
?!?!? 19. jūn 2012 21:57 teica:
Es jau domaaju taimeri vai smilsu pulksteni!!!Man tevis zeel, ka pati ar beernu nevari saprasties un runaa ar beernu tikai caur psihologiem!!!
Tev diivainas metodes!!!
Kaa tad beerns ar tevi 15 gados izrunaasies? abi iesiet pie psihaloga

zaica 19. jūn 2012 22:28 teica:
njaaa...un man zeel,ka ir cilveeki,kas visu izrauj no konteksta un kas neko citu,kaa galeejiibas,nesaprot...

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 21:55
Šeit tika piedāvāts variants, mazāk dot našķus bērnam. Mans bērns vispār nezina, ko nozīmē ''salds našķis'', ja nu vienīgi speciāli domātie cepumi zīdaiņiem (Hipp, Milupa) vai svaigi augļi. Nedomāju, ka viņa agresijas izpausmes ir prasības pēc ''kaut kā'', kas nav dabūts. Vienīgi nepieminēju svarīgu lietu, ka mana atvasīte zīdīja manu pieniņu tikai līdz pusgadam (uzskatu, ka tas būtu jādara vismaz līdz gada vecumam), vēljoprojām dzer adaptēto maisījumu no pudelītes, nesen atradinājām no māneklīša. Varbūt visas šīs lietas ir kaut kā saistītas, kas izpaužas ar lielu novēlošanos?
?!?!? 19. jūn 2012 22:03 teica:
Tas nu tiesaam nav iemesls!!!
Nu es pati bernam nedevu naskus tajaa laikaa, bet kaaruma sierinjus un jogurtinjus gan!
Liec beernam saprast, kas ir labs un kas slikts!!!
Nu gan jau latvijaa arii driiz buus populaaras manis ieteiktaas metodes!!!Pameegini!!!
Uztaisi sliktaas uzvediibas stuuriiti,kaktinju vai istabu tas peec juusu plasumiem!!!

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 22:02
beerns tikai gada vecumaa saak apzinaaties savas kustiibas,es gan domaaju ka vinjs neapzinaas ka vinjs tev sit.man arii ir gadu vec deelinjs,ir protams savi nikjiisi.maneejais arii taa darija,bet es teeloju ka raudu,bija briizi kad mazajam naaca smiekli un vinjs turpinaaja zveteet ar rokjeleem,bet tad saprata un naaca miiljot.

Atbildēt komentāram

Pievienots 19. jūn 2012 23:02
Es pateikšu- varbūt,ka liksies jocīgi un smieklīgi,bet jūsu bērns,iespējams, ir noskausts,nobrīnēts.1 gada vecumā aprakstītā agresija ir pilnīgi nedabīga un sākusies pēkšņi.Mani te tūlīt noliks,bet esmu saskārusies ar tādu situāciju daudzus gadus atpakaļ.

Atbildēt komentāram