DELFI

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Virtuve

12. jan 2012 15:57

Varbūt kāda atceras sastāvdaļas un proporcijas?

Sveikas!
Atceros, ka kādreiz cepu tādu kūku, kuras sastāvā bija gan kefīrs, gan (vēlams) maliet ieskābis ievārījums, soda, milti... Bet kas vēl un kādās proporcijās tur bija diemžēl vairs neatceros. Padalieties, lūdzu, ja kāda tomēr atceras! jau iepriekš pateicos! )

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 12. jan 2012 16:58
1 glāze  ievārījums
1 glāze cukura
1 ēd.karote sodas
2olas
1 glāze skābs krējums
2 glāzes miltu
 Samaisa ievār. ar cuk.,sodu. Liek uz 1 stundu ledusskapī. Tad pievieno olas,krēj. samaisa. tad miltus. cep 10 min karstā un 20 min mērenā Temp.
Inese Galviņa (ex.Kukle) 12. jan 2012 16:59 teica:
Jā! Man ar tāda pati

Ligita Žugra ex Džeriņa 12. jan 2012 17:03 teica:
Es izmantoju ''dzēsto''sodu,jo man šausmīgi nepatīk ne sodas garša, ne smarža konditorijas izstrādājumos

Atbildēt komentāram

Pievienots 20. jūl 2012 13:26
Vēl garšīgāk ir uztaisīt mīklu(iepriekš minēto) ,ieliet plātē( kura iesmērēta ar sviestiņu), pēctam salikt pa virsu notīrītus, šķēlītes sagrieztus ābolus (Antonovkas ļoti labi der), tad cept līdz mīkla sāk palikt zeltaina. Ņem ārā no cepeškrāsns un pa virsu vienmērīgi uzklāj krējumu, kuram pievienots kanēlis un cukurs pēc garšas.Turpina cept līdz ābolmaize gatava!
Uztaisīt var ļoti ātri un visiem garšos!
Inga Anšmite 20. jūl 2012 14:48 teica:
Saldo vai skābo krējumu liek kūkai klāt?

Atbildēt komentāram

Pievienots 27. jūl 2012 22:48
es vēl ievārījuma kūku pārgriežu ripās un pa vidu iesmerēju skābo krējumu ka medus kūkai. un vēl - ievērojiu, ka man labāk sanāk, ja ievarijums ar sodu stāv ledusskapī īsāku laiku.

Atbildēt komentāram