seko mums:
  • Ceturtdiena, 24. maijs
  •  
  • Vārda dienas: Ilvija, Marlēna, Ziedone

Ielogojies portālā un sazinies ar citiem mammam.lv/tetiem.lv lietotājiem!

Ienāc ar draugiem.lv pasi
(draugiem.lv lietotājvārdu un paroli) draugiem.pase

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Slepenās sarunas

27. jūl 2010 23:21

Kur ir robeža,ka cilvēks ir alkoholiķis?

Šo savu diskusiju lietotājs ir bloķējis.

Ar draugu esam kopā vairāk kā gadu,vēl kopā nedzīvojam,kaut gan to grasāmies darīt. Attiecībās viss ir normāli, nju salīdzinot ar iepriekšējām 4gadu ilgušām attiecībām, es šis nosauktu par ideālām! Tikai lieta tāda,ka mani nomāc jautājums, vai mans puisis ir vai nav alkoholiķis?... Līdz šim man nav bijusi cieša saskarsme vai dzīvošana ar alkoholiķiem,tādēl arī nesaprotu,ko domāt, ņemot vērā to,ka draugs pirms pāris gadiem esot sācis aizrauties ar alkoholu,kad viņa exdraudzene, bērna māte nepārtraukti pārmeta un neatbalstīja viņu,pats viņš par to atzinās man jau pašā attiecību sākumā un pat manai ģimenei par to izstāstījis,atzinās,ka tolaik pat diendienā esot šņabi dzēris,lai aizmirstos un tagad, pirms gada atklāja,ka aknas sabeigtas,nav līdzekļu,lai tās ārstētu,kaut gan pats gribētu..ir bijušas pāris reizes,kad satiekot viņu,viņš ir piedzēries,taču probēmas tas nav radījis,tikai morāli man izbrīns-kāpēc piedzēries it kā bez iemesla...nākamā dienā parasti dzer tikai alu... pats gan bieži atsaka šņabim,ja piedāvā un man saka,ka alus garšojot,ka to gan,lai negaidot,ka alu nedzeršot nemaz,tā teikt, kādu vakaru pie TV...Gribētu saprast vai tiešām arī man būs jāsaskaras ar alkohola problēmām? Man nav rozā brilles,ka nemaz neredzu to,kas nav,tikai cenōs saprast,lai nepārsteigtos,tādēļ mans viedoklis ir tāds,ka viņš ir agrāk sabeidzis savu orgganismu ar alkohola pārmērīgu lietošanu, gbet vai tagad ir tāds...it kā šķiet, ka nē,bet nezinu...tādēļ vēlos saprast, kur IR TĀ ROBEŽA, KA CILVĒKS IR ALKOHOLIĶIS???

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots 28. jūl 2010 01:06
nu nezinu gan.... man piemeram ir ljoti daudz pazistamu draugu un draudzenju kuras iedzer alinjus katrureiz ka satiek draugus vai iziet ara pastaigaties pa vakariem,man pasai ari ljoti garso es domaju ja vinjs nesuc alinjus liidz palim katru reiz tad viss ok alkaholikis vienmer slepjas un klusiba iedzer pa glazitie un ta lidz ir palis ,nu vizmas manas domas ka nau

Pievienots 28. jūl 2010 07:39
Alkoholiķi neslēpjas,bet arī bieži neatzīst savu problēmu.ja otrā dienā pēc šnabvja dzer alu tad tas nozīmē ka lāpās lai nemocītu paģirasun tas nepavisam nav labi.ja alu iedzer reti un katru reizi ne līdz krišanai tad ok bet ja tā ir ikdiena tad jāsāk domāt,jo atkarība iestājās ātri.Tieši sabeigtām aknām alus nav tas labākais dzēriens,labāk būtu kādu laiku nedzert vispār jo akna prot sevi atjaunot un atveseļot pati(ja vien nav hepatīts)un visparastākie medikamenti lai uzlabotu aknu darbūbu nav nemaz tik dārgi-ja cilvēks ciena savu veselību tad līdzekļus atradīs...

Pievienots 28. jūl 2010 08:12
Alkoholismam izķīr vairakas stadijas. Vienam pazīstamam džekam, kurs medicīniskajā komisijā teica, ka svētku reizēs izdzer pa glazei konjaka ierakstīja:''periodiskais alkoholisms". Tas, ka viņš uz pohām uzlāpās jau nozīmē alkoholismu, jo normālam cilvēkam pēc piedzeršanās, kas butībā ir saindēšanās, nākamajā dienā no alkohola smakas vien paliek nelabi. 
Vai Tu dzīvo kādā mazpilsētā, kuri visi vīriesi jau ir nodzērušies no pusaudžu gadiem? Kam tev vajag veltīt savu dzīvi vīrietim, kurš jau ir sabeidzis veselību (ar gadiem būs tikai sliktāk, visu invaliditātes pabalstu tērēs zālēm)? 
Manuprāt, alkoholisms sākas tad, ja cilvēks iedzēris vienu/divus kausus nevar apstāties. Vinam saka, ka jāiet mājas, bet ja palicis vēl kas dzerams, viņš neies, kamēr nebūs izlacis visu. 

Crash 28. jūl 2010 08:29 teica:
Mazpilsētā gan jau, ka nedzīvo, vnk kārtējais sievišķis ar "slikto puišu" sindromu, kas ārpus staiguļu, dzērāju un narkomānu vidus nemaz vīriešus nemeklē.

Un pamatā jau tas zemapziņā ir vnk dzīvniecisks instinkts, meklējas pēc alpha male kritērijiem, šai gadījumā mātīte vnk kā krutāko/alfiskāko/pārošanai derīgāko tēviņu nosaka pēc dzeršanas apjoma, jo ar to konkrētais tēviņš barā izlec/pārspēj citus.

Protams, šo individuālo gadījumu sīki nepārzinu, taču šāda tipa sieviešu ir čupām...

Zeltene 28. jūl 2010 12:01 teica:
Attiecībā uz manu gadījumu, Tavs viedoklis ir pilnīgi aplams. Ja biji vērīgs,tad varbūt pamanīji manā rakstā, ka līdz šim man tieši nav bijusi saskarse ar alkoholisma problēmām, ar tiem,kam poblēmas ar alkoholu un tieši tadēļ arī uzreiz neafišēju,ka te var būt nopietnas problēmas.. Mans gadījums,kā jau teicu,nav tāds,ka viņš slikti pret mani izturētos,tieši pretēji, vienalga vai skaidrā, vai dzēris,viņš izturas ļoti labi,man nav iemesla teikt,ka viņš mani neciena,problēma ir tikai tajā,ko viņš dara ar sevi,savu veselību, dzīvi...esmu to clvēku iemīlējusi un nemētājos ar puišiem apkārt...zinu,ka katram ir savi mīnusi,ko tad - man meklēt ideālo?....labi,pieņemsim,ka atrodu škietami ideālu vīrieti..paiet laiks,atklājas savi netikumi,vai tad man atkal mest plinti krūmos?...a?..

Pievienots 28. jūl 2010 09:10
Taisnība, ka tad ja pēc iepriekšējās dienas dzeršanas prasās uzlāpīties, tad lieta jau ir nopietna. Problēma ar alkoholu viņam jau bijusi iepriekš un pamatīga, ja reiz veselība čupā. Un ja neskatoties uz to, ka aknas jau streiko, vienalga turpina dzert, tad tas ir alkoholiķis.

Pievienots 28. jūl 2010 09:50
Alkoholiķis vai nē-tas nav svarīgi, svarīgi ir tas vai Tu to spēsi pieņemt gadiem ilgi dzīvojot koā ar viņu un visu to redzot, jo Tu neko nevarēsi mainīt. Vīrieši dzer tā saucamo aliņu vakaros pie televizora vai pēc dušas un viņam tas liekas normāli, tādēļ arī viņi to neuztver kā dzeršanu. Jautājums paliek vai Tu ar to spēsi samierināties.....

Pievienots 28. jūl 2010 10:04
Pēc rakstītā izskatās, ka cilvēkam ir jau gana nopietnas problēmas ar alkoholu... "man saka,ka alus garšojot,ka to gan,lai negaidot,ka alu nedzeršot nemaz,tā teikt, kādu vakaru pie TV" Šis teikums jau arī parāda, ka cilvēkam ir problēmas... Es 3 gadus nodzīvoju ar alkoholiķi... nebijā tā, ka viņš katru dienu dzēra... varēja arī mēnesi nedzert, bet kad uznāca, tad 3-4 dienas nevarēja attiet... beigās neizturēju un aizgāju... Man viena draudzene dzīvo ar alkoholiķi kopā... nu neko nesūdzas pati... ja reiz izvēlējās tādu cilvēku, tad arī lai dzīvo... Un ja tu patu spēj ar to samierināties, tad dzīvo vien... tas no katras sievietes ir atkarīgs cik daudz viņa ir spējīga paciest no vīra/drauga puses...
CHEEKY MONKEY 28. jūl 2010 10:32 teica:
Pilniba piekritu...es ar savu ex-viru dzivoju kopa17.gadus,ar alkoholikiDzera kamer vairs nebija ko dzert.Dzeruma pat reizem mani vairs neatpazina,sauca mani par m....,naktis nelava gulet,un pat atlavas bernu klatbutne sist un znaugt.Kapec dzivoju tik ilgi?Ticeju,ka cilvekam var palidzet,protams,ja vins pats to velas.Kad nedzera bija pats engela iemiesojums.Un ziniet,man apnika aukleties.Teicu ,pietiek, un aizgaju.Bet pats labakais ir tas,ka vins neatzist vel lidz shim  savus paris darijumus.
Ta ka izvele ir katras sievietes rokas!

Pievienots 28. jūl 2010 11:01
sagaidiet hokeja sezonu alus nav nekas slikts tas ir ka teeja.cocacola vaj kafija ari cakare organismu.ja lapies ar snabi un regulari tad tas ir limenis! 
Sursurs 28. jūl 2010 11:28 teica:
Nu,nu! Alus nav nekas slikts. Izdzer divas 2l pudeles 9% Vanagu sāk mēli mežģīt un apgalvo, ka tas taču tikai alus. Tas arī ir alkoholisms.

Pievienots 28. jūl 2010 13:50
Ja godīgi es Jūsu vietā neparakstītos nekādā gadījumā dzīvot kopā ar šādu cilvēku. Draudzēties jā , bet kopdzīvi nafig, mazāk problēmu un sirdssāpju. Ja viņš apgalvo ka lai neprasa ka nedzers alu vispār , tad lai šļūc tālāk ar visiem saviem aliņiem. Tā jau veselība čupā, pats to apzinās, tad lai lietas labā ko darītu alkoholu nost un pavisam. Ja nē,pats vainīgs. Viņš acīmredzot nespēj iedomāties sevi bez alkohola un  kaut vai viegla reibuma. Alus kā pašsaprotama lieta , nujāaa. Kadreiz būs pašvaki ar finansēm ,a vajag aliņu, vienu , otru, pamēģini aizliegt. Priekš kam mums sievietēm ucināties ar šitādiem, būt par mammu pieaugušam cilvēkam. Man vīrs  pārtrauca lietot pilnībā un viss, jo vēlējās  būt kopā ar mani, saticību. Forši, alkaholam mums finanses netērējas. Sievietēm ir maiga un mātišķa daba, tapēc mums daudz ko var iestāstīt un pārliecināt. Kad cilvēks iedzīvojas sāk vairāk atļauties, domāju ka vajadzība augs pēc grādīgā.
jaja1975 28. jūl 2010 14:23 teica:
Priecājies ka neesat kopā, un ka Tev nav jācīnas ar viņa aliņiem, Ja ir finanses un var to atļauties savu reizi ok, bet ja ar finansēm pašvaki un alus ir pirmā vietā , tas ..... Priecājies ka tanī nav iesaistīti bērni . Domāju nebūtu patīkami audzināt atvasi no cilvēka kam alkahols ir pirmā vietā , pēc tam bērnu vajadzības. Viņa iepriekšējai ģimenei jau pieredze ir ar viņu šinī jomā, ja pareizi sapratu. Ja gribi mierīgu un gaišu dzīvi, tad lai viņš ja nevēlas mest nost alkaholu pilnīgi un pavisam, lai šļūc tālāk. Nafig Tev plēsties un cīnīties ar kāda niķiem un problēmām. Esi Sieviete ar lielo S un dzīvo skaisti un gaiši

Zeltene 28. jūl 2010 15:20 teica:
Man bērns ir,bet ne no viņa...un tur jau tā lieta,ka viņš arī ir tik superīgs kā tētis...ucinās pat vairāk nekā ar savējo,arī domā par viņa labklājību...nezinu,saprotu jau tās sievietes,kas aiziet no vīriem, kas dzer,jo rodas problēmas un,ja jau man būtu tādas problēmas,par kādām pārsvarā te raksta,tad jau sen būtu aizgājusi,tad būtu viegli aiziet,bet tagad...viņš man arī daudzās lietās ļoti nāk pretī...eh,esmu apstulbusi...