Tas, ka Tu esi prasiiga pret beerna teevu veel nenoziimee, ka Tev ir peecdzemdiibu depresija.

Peecdzemdiibu depresija visbiezjaak ir ievilkusies un pasliktinajies "
baby blues" (kas ir 90% maaminju 4-5 dienas peec dzemdiibaam un ir veicinaats kraso hormonu samazinaashanaas deelj organismaa) un tam nav saistiiba ar muusu veelmi, ka mums paliidz ikdienas ruupees par mazo utt., bet gan ar to, ka nejuutamies adekvaatas maaminjas lomai un tamliidziigi. Nu, to es Tev taa rakstu, lai Tu nepareizi nedomaa, ka esi depresiiva, jo depresija nav nekas skaists. Tu esi normaala, bik sagurusi maaminja, kurai vajadziiga paliidziiba!

Jaasaka, ka man viirs ljoti visaa paliidzeeja gan pirms gruutnieciibas, gan taas laikaa un veel vairaak tagad. Vinjsh tieshi biistoties, ka vareetu iekrist depresijaa, visaadi centaas man izliidzeet ikdienas darbinjos (un tas nekas, ka uz darbu arii gaaja), lai gan neprasiiju peec paliidziibas. Taa vinjsh gludina mazaas dreebes (savas un manas vienkaarshaakaas lietas arii), izskrien ar putekljuusuuceeju cauri dziivoklim, gatavo eest, ja atnaak maajaas un kaut kas nav gatavs vai... saakumaa biezji piepildiija ledusskapi un saldeetavu ar aatri pagatavojamiem produktiem, lai man nav jaazaudee laiks pie pliits, ko labaak varu aizvadiit ar beerninju vai atpuushoties.
Vispaar vinjsh kaa teetuks ir ljoti aktiivs un gandriiz vienmeer ar mums aaraa iet. Ir reizes, kad vienkaarshi mazo ieliek kjengursomaa, panjem suni un aidaa - visi laukaa. Tad varu shepteeties pa maaju netrauceeta kaadu stundinju, jo mazaa veel ilgaak bez manis nejuutas labi.
Tachu ir reizes, kad arii man nervi parauj un vinjsh nokaitina. Esmu gan secinaajusi, ka pie vainas ir... mani hormoni. Taa kaa baroju veel beernu ar kruuti, tad organismaa veel plosaas hormoni, kas shad tad liek jumtam aizbraukt. Taados briizjos vienkaarshi meeginu nolaist tvaiku ar kaadu draudzeni, kurai arii ir bebis vai vienkaarshi iet laukaa un izstaigaaties liidz pagurumam. Bet... zinu, ka, ja mans viirs man nepaliidzeetu, es paarstaatu apchubinaat vinju. Taa teikt - izveeleetos ruupeeties par beernu, nevis par lielu teevaini, kas uzvedas kaa beerns.
Starpcitu, mans viirs arii gandriiz nekad naktii nav ceelies, lai mazo samiiljotu un kaa vinjsh smej: "Man paveicaas, ka kruuts ar pienu ir tev."

Piedevaam es arii negribeetu, jo vinjsh tachu straadaa un man ir svariigi, ka vinjsh ir atpuuties, lai uz darbu mashiinaa brauktu modrs un koncentreejies, nevis miegains.
P.S. Nezinu, kaa citas mammas dara, bet (lai gan man patiik gatavot) uzreiz peec dzemdiibaam ar viiru izleemaam tureet pa rokai aatri pagatavojamos produktus, lai "s.o.s." gadiijumos tik iesviestu kraasnii vai mikroviljnjukraasnii un viss gatavs paaris minuutees. Taapat arii velju vienmeer izmazgaajam, bet ja nav veelme gludinaat, tad turam pieliekamajaa un zinam, ka vajadziibas gadijumaa atliek tikai izgludinaat vajadziigo. Nu... tas taa, lai atvieglotu sev dziivi un mazaak rautos vaigu sviedros.