DELFI

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Slepenās sarunas

31. jūl 2012 15:16

Slikts pirmais iespaids, kā to mainīt?

Situācija šāda, nesen uzzināju, ka kolēģe sākot strādāt ar mani sākumā bija ar to neapmierināta, jo es viņai nepatiku, tagad tas ir mainījies! Meitenes, kuras nāca praksē pie manis, arī pateica, ka es izskatījos dusmīga un vienvārdsakot arī nepatiku viņām, kas arī iepazīstot mani mainījās...Kad pati sāku strādāt, arī toreizējai kolēģei nepatiku...
Arī labākā draudzene, atzina, ka sākumā esmu viņai šķitusi stulba. Nu tagad jau smieklīgi liekas bet no otras puses pēdējā laikā to uzzinu pārāk bieži...nu tātad atstāju sliktu pirmo iespaidu un nesaprotu,ko tādu daru Esmu kāda nu esmu un lieki neuzspēlēju svešu cilvēku klātbūtnē... Bail pat iedomāties - cik vēl cilvēku neesmu iepazinusi, tikai tāpēc,ka jau sākumā viņiem nepatīku vai arī cik daudz tādu, kuriem liekos stulba, jo esmu atstājusi tādu pirmo iespaidu. Un nedomāju šeit stulba = neizglītota, bet nu kopumā 'neforšs' cilvēks...
Tie, kas teikuši, ka sākumā esmu nepatikusi, tagad atzīst,ka esmu jauka, jautra, nu normāla

Vai kādai varbūt ir līdzīga situācija, gan kā tam, kas atstāj sliktu pirmo iespaidu, gan kā tam, kurš ir saticis šādu cilvēku un mainījis domas...ko es daru nepareizi? Neesmu neapmierināta un pietiekami smaidīga...nu kāda esmu-esmu...

Bet pietrūkst kaut kāda padoma 

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Lai pievienotu komentāru, jāielogojas:

Pirmo reizi ielogojieties ar draugiem.lv pasi, Tev tiks izveidots lietotāja profils.

Pievienots 31. jūl 2012 16:11
Man arī tā bija, gan jau vēl tagad tā ir. Neuzskatu to gan par problēmu, mani pat tas nesatrauc. un nemaz nedomāju, ka kādu cilvēku dēļ tā esmu palaidusi kaut kur garām. Bet ja tevi tas satrauc padomā KĀRTĪGI kas varētu tam būt pie vainas un centies laboties

Atbildēt komentāram

Pievienots 31. jūl 2012 16:25
Nevar jau visiem patikt. Ja būsi smaidīgākais un jautrākais radījums šajā galaktikā, vienalga atradīsies cilvēki kuriem kaut kas nepatiks.
Bez tam, "Esmu kāda nu esmu un lieki neuzspēlēju svešu cilvēku klātbūtnē" <--- tā ir reta un vērtīga īpašība, mūsdienās katrs otrais ir pielīdējs ar viltus smaidu, ar kaudzi falšiem draugiem.
Nevajag neko mainīt un visu laiku stulbi smaidīt ar kaut kā dīvaini būtu.

Galvenais, ka tie ļaudis, kuri ir tev šobrīd apkārt, zina, kāda tu esi. Tas taču ir svarīgi, nevis ko citi domā un nevajag jautāt visiem pazīstamajiem - ko tu par mani padomāji, kad pirmo reizi ieraudzīji mani? Tā jau jumts aizbrauks un iedzīsi sevi tikai kompleksos.

Atbildēt komentāram

Pievienots 31. jūl 2012 16:43
Arī man tas pats ir bieži vien,bet es neko netaisos mainīt,man patīk būt tādai kāda esmu Man ļoti patīk tie cilvēki,kuri nepielien un kuri ir tādi kādi viņi ir un arī tie cilvēki,kuri runā tiešu valodu bez tām ''puķītēm''

Atbildēt komentāram

Pievienots 31. jūl 2012 17:39
Es neteiktu, ka tas baigi mani satrauc, bet kaut kā nepatīkami ir, ja visi, kas ilgāk pazīstami cilvēki to ik pa brīdim atklāj, ka tā ir...tad gribās domāt, nu kas tad man vainas? Negribu jau visiem patikt, nav nemaz vajadzības, BET ja lielākā daļa saka, ka sākumā biju stulba tad ir kā ir
Varbūt vienkārši ir tāda seja dusmīga un neatsaucīga, kaut gan pati tāda nemaz ar neesmu!!

Atbildēt komentāram

Pievienots 31. jūl 2012 18:02
Saprotu, ka Tev ir visai netīkami dzirdēt tādus vārdus par sevi, bet es ieteiktu labāk padomāt par tiem cilvēkiem un viņu vajadzību tavā dzīvē, kas atļāvušies vispār nodomāt, ka Tu esi "stulba". Es priecājos par savu spēju "aizbiedēt" cilvēkus, jo tos, kuriem tiešām es interesēšu, neaizturēs pirmais iespaids. 
Un šis brīdis, kad varbūt pastiprināti, visiem jautā kāds bija pirmais iespaids par tevi, ir mazliet tevi sabēdinājis - mazāk satraucies un viss būs labi, galvenais ir labi darīt savu darbu. Tiem, kam gribēsies tevi jauku redzēt, tādu arī redzēs un novērtēs.

Atbildēt komentāram

Pievienots 31. jūl 2012 18:53
Man ir bijis līdzīgi. Kolēģes ar kurām kopā esmu strādājusi, pēc tam man atzinās, ka viņām par mani bija iespaids, ka esmu lepna un  iedomīga, bet patiesībā esmu kautrīga un svešai sabiedrībai uzreiz neesmu atvērta. Svešā sabiedrībā esmu klusa, un sākumā novērotājas pozīcijā, ko citi iztulko kā lepnumu un iedomību. Es par to īpaši neuztraucos, bet ja man to teiktu daudzi, tik daudz cilvēku, kā Tavā situācijā, tad iespējams es ar aizdomātos, kāpēc tā?

Varbūt Tu neesi smaidīga? Smaids ir atslēga uz veiksmīgu komunikāciju. Arī svešiem cilvēkiem var smaidīt. Smaidīt jau var dažādi, var draudzīgi, draudzīgu smaidu atpazīst Tavi tuvie cilvēki, Tavi draugi, svešiem-jaunajiem kolēģiem var smaidīt pieklājīgi, nedaudz ieturēti un neuzbāzīgi, piemēram uzsākot sarunu.

Es kā kautrīgs cilvēks esmu novērojusi, ka veiksmīga komunikācija un labs pirmais iespaids man veidojās ar cilvēkiem, kuri uzsākot sarunu uzsmaida, tad man ar ir vieglāk būt atvērtai un nav tāda "stīva" sajūta komunicējot.

Lai izdodas!
ĶiršOga 31. jūl 2012 19:48 teica:
Es arī esmu kautrīga un sākumā pastīva...cenšos tam tikt pāri, bet ne vienmēr sanāk un svešā vidē man ļoti nepatīk kļūdīties, tāpēc es ar daudz kur neiesaistos...un nu jā, varbūt tur tas āķis...

Atbildēt komentāram