seko mums:
  • Ceturtdiena, 24. maijs
  •  
  • Vārda dienas: Ilvija, Marlēna, Ziedone

Ielogojies portālā un sazinies ar citiem mammam.lv/tetiem.lv lietotājiem!

Ienāc ar draugiem.lv pasi
(draugiem.lv lietotājvārdu un paroli) draugiem.pase

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Grūtniecība

3. feb 19:52

pirma trimestra skrinings

Šo savu diskusiju lietotājs ir bloķējis.

sveiki,sakiet kadas jums ir bijusas sis analizes? man pirmajas analizes aradaijas loti liels risks uz 18 trisomiju..1:50.. varbut kadai ir bijis lidzigi? varbut otras analizes ir labakas? esmu izmisumaa.....

Pievienot komentāru

Secība:
Ieraksti komentāru

Pievienots  3. feb 20:27
Ja godīgi pirmo reizi dzirdu par tādu kas tas ir???

Pievienots  3. feb 20:35
Cik zinu, un man dakterīte teica, ka šie riski ir izteikti kā varbūtības un riska lielumu ietekmē arī vecums. Tapēc dažreiz, tikai dēļ gadu skaita arī vari būt kādā riska grupā un tas pat var nenozīmēt , ka tieši Tev individuāli ir kāda vaina.
Vai vecākiem ir bijušas kādas iedzimtības?

Ko dakterīte teica?
sniegbaltiite $. 4. feb 18:09 teica:
itkaa man nav riska faktors man ir 27 gadi....

Pievienots  3. feb 21:32
Cik nedēļās taisija analīzes? Man pirmo bērnu gaidot uztaisija 13ned. un arī uzrādija risku, otras analīzes bja labas. Pareizi šīs analīzes taisīt ne ātrāk kā 16ned.
sniegbaltiite $. 4. feb 18:09 teica:
man neema so analiizi 8 nedelas jo par cik masn sakumaa smeerejas... bet cik zinu tur jaabut tiesi preciizam laikam... bet to man neuzneema tik noteica kad tev bus pari 8 nedelam tad uztaisi...

5. feb 23:01 teica:
Nezinu, kas tas par nedelam, kuras jums taisa so svarigo analizi, bet ka man skaidroja daktere un tas ari ir rakstits literatura ka pirmais skrinings jataisa ne velak ka 12 nedelas un 6 dienas. Velak dati var but neprecizi. Es ari esmu zinama riska grupa, jo man jau 39, bet 3 bernins gaidams. 

Pievienots  3. feb 22:19
Man arī taisot analīzes 12. nedēļā uzrādīja risku 1:100 uz Edvarda sindromu (18. trisomiju) un uz Dauna sindromu (20. tr.), tad ap 19 nedēlām uztaisīju vēlreiz un risks bija 1: 10000, ļoti zems risks gan vienam gan otram..
Tā kā nesatraucies pārlieku! Viss būs labi!
Bērniņš arī jutīs, ka esi satraukusies!

Pievienots  4. feb 11:38
 Mana ārste paņēma šo analīzi un papīros ierakstīja MR vecumu nevis faktisko.Šīs kļūdas dēļ gandrīz šķīrāmies no mazuļa.Ar to gribu teikt, ka ārsti reizēm nenosaka mazuļa īsto vecumu un analīze parāda itkā kļūdu.

Pievienots  4. feb 18:11
esmu sabijusies ..loti ceru ka otras analizes bus labas un manam mazajam bumbuliitim bus vis labi....

Pievienots  4. feb 21:04
Vispirms mēģini būt mierīga 1:50 pati saproti, ka nozīmē vienā no 50 gadījumiem varbūt šis sindroms, bet 49 gadījumos no 50 nevar - arī  tagad  - tas, ka tas sindroms nav ir 49 reizes lielāks skaitlis nekā ka ir! Vēlāk ņemtas analīzes varbūt izkliedēs bažas kā jau te meitenes teica un vēl kas - šīs analīzes var kļūdīties! turies un domā labas domas!

Pievienots  4. feb 23:26
Ja, tiešām ir kāda ģenētiska problēma, tad vispirms tas parādīsies sonogrāfijā,- kā kāda orgāna pataloģija.Ja, sonogrāfijā viss ir O.K., tad mierīgi gaidi bēbi, saku to no savas pieredzes!

Pievienots  5. feb 16:25
Man arī pirmā skrīninga anlīzes bija ar paaugstināta riska pakāpi , un ļoti satraucos.Taču dakterīte skaidroja, ka lielākai daļai šīs pirmās analīzes i rar paaugstināta riska pakāpi , un nav īsti ņemamas vērā. Tāpēc tiek veikts otrs skrīnings, kas bija o.k. Tā kā nesatraucies.