Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Jautājumi un atbildes

parādīt neatbildētos jautājumus

Ilona Kampara, ginekoloģe

Specialitāte: Sertificēta ginekoloģe, ultrasonogrāfijas speciāliste

Kontaktinformācija:: Reģistratūras tālr. 67847109 (Veselības centrs - 4)

 

Sniedz konsultācijas, veic ārstēšana, grūtnieču uzraudzību, ltrasonoskopisko izmeklēšanu, ginekoloģiskās operācijas, lāzera manipulācijas dažādu ginekoloģisku problēmu risināšanai, tai skaitā \nvidū urīna nesaturēšanas novēršanai un maksts kanāla tonizēšanai.\n\nLai izvēlētos atbilstošāko un efektīgāko ārstēšanas metodi, patstāvīgi veic plašu diagnostiku, tai skaitā kolposkopisko izmeklēšanu (dzemdes kakla izmeklēšanu ar mikroskopu).\n\n• Strādājusi Valsts Ģimenes Veselības centrā un Menopauzes centrā\n\n• Balstoties uz darba pieredzi \"Veselības centrā 4\", veikusi zinātniski­ pētniecisku darbu par enzīmterapijas izmantošanas efektivitāti mastopātijas ārstēšanā\n\n• No 2006. gada ir apmācīttiesīga ārste ambulatorajā ginekoloģijā.

* uzdod jautājumu šim ekspertam

  • Zāles Arilin un zīdīšana

    Jautājums:Labdien! Ginekologs man izrakstīja “Arilin” un teica ka var lietot, kad baro bērniņu ar krūti, bet, kad izlasīju instrukciju, ka barošana jāpārtrauc, kamēr lieto zāles, īsti nezinu ko darīt. Kad vēlreiz jautāju ginekoloģei, viņa teica ka var lietot ja baro mazo,ka tas neko neietekmē. Bet man ir mazliet bail. Vai drikst lietot aralin un barot bernu ar kruti pat tad ja instrukcija tomēr rakstīts ka to nedrīkst darit,vai labak nogaidit ar zalu lietošanu līdz vairs nevajadzēs barot mazo?

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Labdien! Izlasot Jūsu rakstīto, nav skaidrs, vai medikamentu lietojat tablešu veidā, dzerot tās iekšķīgi vai lietojot lokāli svecīšu veidā, liekot makstī. Tam ir būtiska nozīme. Ja ārsts ir nozīmējis

    Lasīt vairāk

  • Lindynette20 un liekais svars

    Jautājums:ietoju Lindunette20 jau vairākus gadus. Vēlos uzzināt, vai tās pārtraucot lietot, vai var pieaugt svars. Zinu, ka citas sievietes , ka sāk lietot ļoti pieņemas svarā

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Labdien! Svara problēmas nevar būt saistītas vienīgi ar hormonālo tablešu lietošanu. Ja ar hormoniem (vairogdziedzera un virsnieres) viss ir kārtībā, ja ievērojat pareizu ēšanas režīmu un Jums ir regu

    Lasīt vairāk

  • Vai iespējama grūtniecība 47 gados, ja usg parāda ka ir dzemdē nevar veidoties mazulis

    Jautājums:Labdien! Man ir 47 gadi un divas lielas meitas. Šogad mēnešreizes kļuva neregulāras ar lieliem posmiem un vasarā brūnā krāsā, kā arī naktīs sāku svīst. Apmeklēju ginekologu, kas veica usg un nozīmēja analīzes. Usg uzrādīja, ka dzemdēt vairs nevaru, jo dzemdē niecīga vieta, kur veidoties mazulim un olnīcas ari palikušas mierīgas, tik šad tad var parādīties mēnešreizes. Analīzēs FSH 79,85 mlU,ml un estradiols mazāk par 10 pg,ml. Varu droši mīlēties neizsargājoties, jo ir iesākusies menopauze. 27.oktobrī bija īstas mēnešreizes un 5.novembri pārtrauktais dzimumakts pēc kura sāpēja olnīcas. 20.novembrī apmeklēju ginekologu, kura veica usg apskati un pateica, ka labā olnīca kaut kad var izdomāt mēnešreizes un lai nesatraucos, jo varu bez izsargāšanās mīlēties. 25.novembri bija dzimumakts bez izsargāšanās. Trīs dienas sāp vēdera lejas daļa un olnīcas, lietoju ārstes ieteiktās pretsāpju zāles. Bet stingrāk saspiežot krūtis, izdalījumi. Vai iestājusies grūtniecība, vēl testu neesmu veikusi. Vairs vēl vienu mazuli atļauties nevaru. Paldies!

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Labdien! Menopauze ir iestājusies tad, kad sievietei mēnešreižu nav vienu gadu. Ja viena gada laikā mēnešreizes kaut reizi ir bijušas, grūtniecība ir iespējama, jo premenopauzes periodā hormonu līmeni

    Lasīt vairāk

  • grūtniecība pēc ķeizargrieziena

    Jautājums:Vai drīkst domāt par mazuli jau 1.5 gadu pēc ķeizargrieziena?

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Pēc ķeizargrieziena grūtniecība drīkst iestāties tikai pēc 1,5 – 2 gadiem, kad rēta ir pilnībā sadzijusi, tādēļ iesaku arī par to pārliecināties.

    Lasīt vairāk

  • Nevaru palikt stāvoklī

    Jautājums:Sveiki. Griežos pie jums, jo nezinu ko iesākt. Man ir 28 gadi. Man ir divi bērniņi. Esmu veikusi četrus abortus. Divus gadus atpakaļ man tika veikts ķeizargrieziens, biju 21 grūtniecības nedēļā. Bērniņš protams neizdzīvoja. Tagad ar savu jauno vīru ļoooti vēlamies bērniņu, bet nekādi nepalieku stāvoklī. Man ir neregulāras MR. Pus gadu atpakaļ kad biju pie dakteres man veica dzemdes kakla izmeklējumus un teica ka ieņemt bērniņu nebūšot nekādu problēmu, bet nu kā nepalieku stāvoklī tā nepalieku. Pati nu jau gandrīz pus gadu atrodos ārzemēs un patreiz uz LV pie ārstiem netieku. Lūdzu iesakiet ko lai es iesāku kas man būtu jādara lai ieņemtu bērniņu. Varbūt jālieto kādi speciāli vitamīni ko es varētu nopirkt ārzemēs. Man ir mazasinība varbūt tāpēc... Lūdzu gaidīšu atbildi no jums ar nepacietību.

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Labdien! Izlasot Jūsu rakstīto vispirms rodas jautājums, kas ir bijis par iemeslu ķeizargriezienam, kas veikts grūtniecības 21. nedēļā. Tam ir jābūt kaut kam ārkārtējam – atklātai augļa iedzimtai pata

    Lasīt vairāk

  • Nevaru sagaidīt dzemdības

    Jautājums:

    ​Sveicināti.
    13. decembrī man aprit pilnas 40. grūtniecības nedēļas. USG man uzradīja ka man placenta ir apkaļķojusies, kas dakterei nemaz nepatika, bet viņa par to tomēr nelikās ne zinis un teica, lai tik es staigāju līdz pat pilnām 42. nedēļām. Vai tas nav par ilgu? Paredzētais dzemdību datums no pēdējā USG ir 15. decembris. Ja nekas nebūs vēl līdz tam, tad tikai 18. dec. viņa rakstīs mani uz slimnīcu, lai tikai 21. dec. eju uz stimulēšanu. Un stimulācija mani ļoti baida un tomēr,  man tas liekas pārāk ilgi. Vai manas dakteres slēdziens ir korekts? Es uztraucos vai mazajam puncī viss ir labi, vai varēs tik ilgi izturēt. ;( 
    Viņa man ierosināja vingrot (bet nezinu vingrojumus labus), staigāt daudz (lai gan laika apstākļi mūs nelutina) un nodarboties ar seksu, bet mans vīriņš ir skeptiski noskaņots uz šīm izdarībām pēdējās nedēļās.. :( Ko Jūs man ieteiktu darīt?
    Palīdziet man ar apskaidrību. Cita daktera viedoklis mani mierinātu.

    Atbild: Ilona Kampara, ginekoloģe

    Labdien! Attālināt konsultēt šādās situācijās nevar. Lūdzu, paļaujieties uz jūsu ārstu, kas labi pārzina jūsu situāciju. Tāpat iesakām izlasīt šo rakstu: http://www.mammamuntetiem.lv/articles/2

    Lasīt vairāk

  1. « 
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. »

 

LAPAS KARTE