Skolēnu brīvlaikā uz Ahhaa Igaunijā. Tur jaunumi!

Ziemas brīvlaiks ir pietiekami ilgs, lai pagūtu ieplānot 2-3 dienu braucienu uz kaimiņzemi Igauniju. Mēs nupat to izdarījām un padalīšos ar iespaidiem.

Igaunijas zinātnes centrā AHHAA šobrīd mainīgajā ekspozīcijā vari izmēģināt ziemas sporta veidus! Biatlons mana dēla Klāva izpildījumā:)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Igaunijas zinātnes centrā AHHAA šobrīd mainīgajā ekspozīcijā vari izmēģināt ziemas sporta veidus! Biatlons mana dēla Klāva izpildījumā:)

 

Tartu ir Igaunijas otra lielākā pilsēta (gluži kā mums Daugavpils), un tā ir tuvāk, nekā līdz šim biju domājusi - līdz Ahhaa zinātnes centram Igaunijā no Rīgas centra ir trīs ar pus stundu ilgs brauciens automašīnā. Izbraucām agri, un neviena no ģimenes atvasēm - vecumā no trīs līdz divpadsmit gadiem - par šo ilgumu nesūdzējās. 

 

Ja iepriekš esat bijuši Ahhaa zinātnes centrā, iesaku tur iegriezties vēl un vēlreiz - šobrīd mainīgajā ekspozīcijā apskatāmi un izmēģināmi (!) ziemas sporta veidi. Piemēram, var uzvilkt slēpjzābakus un slēpes un reāli slēpot..! Kalns un šķēršļi ir redzami lielā ekrānā. Skaties šo nelielo video, kas tapis mūsu ceļojuma laikā. 

Tartu ir skaista pilsēta - devāmies vakara pastaigās, vakariņas ieturējām restorānā Aparaat, kas atrodas dažu minūšu gājienā no Ahhaa centra (starp citu, cenas ir zemākas nekā mūsu Rīgas iecienītajos bāros - pilsētas bārā Vest un Andalūzijas Suns). Un jau atkal nakšņojām V Spa & Conference Hotel, www.vspahotel.ee - patīkama, mājīga vieta ar lielisku SPA centru un brokastīm. Tas ir teju ap stūri Ahhaa centram!

Reklāma
Reklāma

Jāsaka atklāti, ka šajā trīs dienu ceļojumā uz Igauniju daudz laika pašai Tartu apskatei tomēr neatlika - pirmajā dienā vairāk nekā trīs stundas pavadījām Ahhaa (tur bijām pirmdienas pēcpusdienā, tāpēc bija sajūta - zinātnes centrs pieder tikai mums!), nākamajā dienā divas reizes apmeklējām viesnīcas SPA, trešajā dienā atkal SPA un pošanās uz māju pusi. Bērni par šādu grafiku pilnīgā sajūsmā!:) 

Plānojot ceļojumu uz Igauniju, izmantojiet interneta vietni Visit Estonia!

Kādas vietas Igaunijā apmeklējām pavasara skolēnu brīvlaikā, lasi šeit - Vietas, ko patiesi iesaku apmeklēt Igaunijā