Kādai vajadzētu būt mūsdienīgai skolai?

Izglītības sistēmā pārmaiņas ir nepieciešamas, bet kādām tām ir jābūt? Šobrīd šķiet, ka skolās trūkst cilvēcīguma - saka Mammamuntetiem.lv lasītājs Jānis Upenieks. 

Viens no mūsdienīgas skolas mērķiem būtu - nodrošināt skolēniem draudzīgu atmosfēru, kas ļautu katram bērnam pārvarēt savus trūkumus un ierobežojumus.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no mūsdienīgas skolas mērķiem būtu - nodrošināt skolēniem draudzīgu atmosfēru, kas ļautu katram bērnam pārvarēt savus trūkumus un ierobežojumus.

Mērķi
* Veicināt skolnieku akadēmisko kompetenci, attīstot radošas mācību metodes, kas rosinās viņu interesi un iedvesmos viņus apgūt kaut ko jaunu visas dzīves garumā.
* Piedāvāt mācību programmas, kas piemērotas dažādām vajadzībām un kurās ņemtas vērā skolēnu atbilstošās intereses.
* Nodrošināt atbilstošu informāciju visos līmeņos, izmantojot audiovizuālos un citus sensoros līdzekļus. 
* Nodrošināt stabilu pamatu, pārliecinoties, ka jēdzieni ir labi saprasti un var tikt saprātīgi pielietoti citās situācijās. 
* Lai palīdzētu skolēniem maksimāli palielināt savu potenciālu, nodrošinātas dažādas starptautiski atzītas attīstības programmas. 
* Iztēles attīstīšana ar uzsvaru uz mākslu, amatu, mūziku un radošo rakstīšanu. 
* Nodrošināt skolēniem draudzīgu atmosfēru, kas ļautu katram bērnam pārvarēt savus trūkumus un ierobežojumus.
* Iemācīt skolēniem pašpārliecinātību un spēju drosmīgi dzīvē risināt sarežģījumus un izaicinājumus.
* Radīt skolēniem sociālo izpratni un piederības sajūtu, rosināt viņus uzņemties vadību un veicināt vietējo un pasaules kopienu nostiprināšanos. 
* Iedvesmot skolēnus izturēties ar dziļu cieņu pret vidi un atbildību tās saglabāšanai.
* Atklāt un attīstīt bērnos esošos talantus.


Misija
* Ieaudzināt katram skolēnam dziļu cieņu pret visiem un veidot viņu raksturu, kas ir vērtību pilns.
* Attīstīt skolēnu kā sociāli apzinīgu, globālu pilsoni.

Reklāma
Reklāma


Vīzija
* Nodrošināt pasaules līmeņa visaptverošu izglītību, kuras mērķis ir panākt skolēnu personības pilnīgu attīstību, veicinot izziņas, fizisko, emocionālo, sociālo un garīgo izaugsmi. 
* Palīdzēt skolēniem paplašināt redzējumu un padziļināt savas saknes, ļaujot novērtēt savas valsts kultūras mantojumu un godināt to citās tautās.
* Uzlabot cilvēciskās, mīlestības, draudzīguma, līdzjūtības, rūpēšanās un dalīšanās vērtības, vienlaikus piedāvājot regulāru mācību programmu priecīgā un bez stresa veidotā vidē. 
* Nodrošināt skolēnus ar moderniem mācību līdzekļiem, kā arī morālo un garīgo spēku, kas nepieciešams, lai risinātu mūsdienu pasaules izaicinājumus.