Izklaides parks "AB parks Avārijas Brigāde": Mēs tur bijām un redzējām!

Kādā no kārtējām lietainajām šīs vasaras dienām kopā ar kompāniju – 5 bērniem vecumā no 10 līdz 14 gadiem, devāmies inspicēt Latvijā pirmo atrakciju parku “AB parks Avārijas Brigāde”. Tā kā līdz šim iemēģināti bija kaimiņvalstu izklaides parki – igauņu “Lotes zeme”  un lietuviešu “Dinozauru parks”, tad Latvijas pirmais lielākais izklaides objekts bija jāapskata obligāti. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Braucot no Rīgas, ceļš atrodams viegli -  izbraucot Tīnužu-Kokneses šoseju, vienā pusē redzeslokā nonāk milzu dinozaurs. Klāt esam. Parka pārstāvis, jautāts, vai dinozaurs ir Latvijā audzēts, atklāj, ka šādi zvēriņi nākot no tālās Ķīnas.


Vēlāk parkā apskatot plašo dinozauru kolekciju, pārliecināmies, ka tie ir mīksti un patīkami uz tausti. Lai mazākie bērni varētu piepildīt sapnīti pavizināsiet uz dinozaura muguras, divi eksemplāri aprīkoti ar trepēm, segliem, iemauktiem un skaņas ierīci – uzkāp kā citreiz uz karuseļu zirga un pajādelē. Skatāmies, ka mazākajiem parka apmeklētājiem mazliet bail, bet lielākie aizrautīgi izmēģina abus apseglotos lopiņus. 
 

Tālāk seko nedaudz plašāks dinozauru parciņš, aiz kura kokos iekarināti omulīgi šūpuļtīkli (ideja redzēta jau Lietuvas dinozauru parkā, bet ļoti laba). Tā kā diena pavēsa, laiski gulēt šūpuļtīkols negribas, bet karstākā laikā tie būs pieprasīta vietiņa atpūtai.


 

Viens no mūsu bērnu iecienītākajiem objektiem – virvju šķēršļu trase. Piemērota arī mazākajiem, kuriem drošāk iet, turoties pie mammas vai tēta rokas. Tomēr aizraujoši ir arī tīņiem.  Trasītes šķērsošana aizņem aptuveni pusstundu. Tiesa, jārēķinās, ka pie galvenajiem “mezgliem”  veidojas sastrējumi. Turklāt tas bija dienā, kad līņāja un apmeklētāju maksimums, visdrīzāk, nebija sasniegts. Kas būs, kad parks būs pilns? 

 

Elpu aizraujošs nobrauciens ir pa kameršļūkšanas trasi ar pūšļiem.  Matiem plīvojot, bērni sajūsmā spiedz un stājas rindā atkal un atkal...Mazākie un bailīgākie var šļūkt dubultkamerā kopā ar vecākiem vai draugiem. Šī ir viena no atrakcijām, kas pilnībā piemērota arī vecākiem. 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Turpinot iet pa parka apli (starp citu, hektāru ziņā tas ir lielākais parks Baltijā!) , tiekam līdz “ Avārijas Brigādes”  pilsētiņai.  Ja kāds bijis “Lotes parkā”, tad šeit ir savādāk – mājiņas vairāk derēs paslēpēm bērniem, toties var ielīst rotaļu vilcieniņā, nobildēties ar multeņu tēliem Bembelātu, Poteriku un Sīlinku, uzspēlēt milzu dambreti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartings – te ir vēl viena vieta, kur veidoties rinda, jo šis ir iekārojams izklaides objekts lielākajiem parka apmeklētājiem. Tā kā idejiski parks domāts bērniem līdz 14 gadu vecumam, tad tīņiem izvizināties ir viens no lielākajiem priekiem.


Viļņu skaņas un šļakatas atskan, tuvojoties lielajam batutam.  Te var pamēģināt ko citur neredzētu – milzu ūdensmatraci, kas uzpildīts ar ūdeni.  Lai negūtu traumas, bērnus te laiž pa vecuma grupām. Vienu brīdi pa zilo triceklīgo virsmu rāpo mazie zīdainīši, kas apgūst līdzsvara turēšanas mākslu, pēc tam mainās un lēkā lielāki bērni. 


Parks atklāts tikai 1. jūnijā un apmeklējot to pirms Jāņiem, vēl ir redzams, ka daudz kas nav pabeigts. Pašā parka viducī ir milzu būvlaukums, kur solās būs strūklaku vieta. Pašlaik strūklakas parka reklāmās ir iezīmētas, bet dabā to vēl nav!
 

Daudzviet vēl var redzēt nupat iestādīto zaļumu un jauno kociņu trauslumu. Neraugoties uz to, ka parks ir nedaudz nepabeigts un diena nebija silta un saulaina, mēs – divi pieaugušie un pieci bērni, tajā pilnvērtīgi pavadījām 4 stundas.



Nedaudz par praktisko 
Apmeklējot pasākumus ar bērniem, jārēķinās, ka gribēsies ēst, dzert un čurāt... Labierīcības ir pieejamas parka teritorijā.

Tāpat ir arī sabiedriskās ēdināšanas punkts. Tas gan nav lēts – porcija frī kartupeļu maksā ap 1,50 eiro, bet pieci apaļi, nelieli cīsiņi teju 2 eiro. 0,5 litru nelielā ūdens pudelīte tāpat izmaksās 1,50 eiro, bet bērni pēc izdauzīšanās gribēs dzert. Vienkārši rēķinaties ar šīm izmaksām. Un vēl – pirkt biļetes internetā ir mazliet lētāk. Pērkot kasē, vienas biļetes cena ir 12 eiro, bet internetā – 10 eiro. Cenas bērniem no 2 gadu vecuma un pieaugušajiem  vienādas. Atlaides ir daudzbērnu ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībam. 

Jūlijā uz parku sāk kursēt arī autobusi.