Uz pastu kopā ar bērnu! Atklāta vecākiem draudzīga Latvijas Pasta nodaļa

Kad biju maza meitene, es dzīvoju laukos un pasta nodaļa bija tā vieta, kur man ļoti, ļoti patika iegriezties un uzkavēties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tur valdīja nesteidzīga atmosfēra, gaisā virmoja tikko drukātu žurnālu smarža, pastniece vienmēr ar mani draudzīgi aprunājās. Pasta nodaļā parasti uzturējās arī kādas kundzītes, kuras pārcilāja pagasta jaunumus... Un tad es saspicēju ausis.:)

Pilsētā ir cits ritms, citādas pasta nodaļas. Tomēr esmu pārliecināta, ka arī pilsētu pasta nodaļas var būt tādas  - ar savu īpašo šarmu -, kas bērniem paliek priecīgā atmiņā, un tāpēc vecākiem ir dabiska vēlme tajās atgriezties vēl un vēl. 

ģimenei draudzīga pasta nodaļa

Ar satiksmes ministra Ulda Auguļa, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas Ingas Akmentiņas-Smildziņas un Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Mārča Vilcāna līdzdalību atklāta pirmā jaunajiem vecākiem draudzīgā pasta nodaļa - tirdzniecības centrā "Mols". Tas ir pirmais solis ceļā uz klientiem labvēlīgākas vides radīšanu pasta nodaļās. Bērnu galdiņu, kur ar miniatūru Latvijas Pasta automašīnīti iespējams izbraukt visu Latviju, novērtē arī Ingas meita Lība.

Pieļauju, ka katram no mums kabatā ir kāds stāsts par gājienu uz pastu – citam jauks, citam mazāk jauks. Man ir arī kāds ne tik jaukais stāsts. Pirms vairākiem gadiem kopā ar bērniem apmeklēju kādu pasta nodaļu Rīgā. Viens mans mazais gulēja ratos, kamēr otrs nezināja, kur likt savu vēlmi darboties – kā jau normāls, veselīgs bērns. Un rinda uz priekšu kustējās gliemeža lēnumā! Jā, ienāca prātā arī doma par iešanu prom, neizstāvot rindu... 

Pastā ir pakalpojuma poga Jaunajiem vecākiem klientu plūsmas regulēšanas sistēmā, kas paredz topošās mammas un jaunos vecākus, kam līdzi bērni līdz septiņu gadu vecumam, apkalpot prioritāri. 

Tāpēc no tiesas priecājos par to, ka Latvijas Pasts apņēmīgi sācis strādāt virzienā, lai pasta nodaļas kļūtu ģimenēm draudzīgākas, un ka šīs draudzīgās vides izveidē mēs, Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, varējām aktīvi iesaistīties. Nupat tirdzniecības centrā “Mols” Rīgas 3. pasta nodaļā ir atklāts stūrītis bērniem. Lielisks!

latvijas pasts

Reklāma
Reklāma

Ko ietver šis jēdziens - vecākiem draudzīga pasta nodaļa? Pirmkārt, tā ir īpaša pakalpojuma poga Jaunajiem vecākiem klientu plūsmas regulēšanas sistēmā, kas paredz topošās mammas un jaunos vecākus, kam līdzi bērni līdz septiņu gadu vecumam, apkalpot prioritāri. Otrkārt, speciāli veidots bērnu stūrītis, kura aprīkojums izgatavots no Latvijas kokmateriāliem un kurā izmantotas ekoloģiskas krāsas – tam ir īpašs dizains, kas saistošā veidā informē par Latvijas Pasta darbību: pa Latvijas kontūru iespējams “izbraukt” ar miniatūru Latvijas Pasta automašīnīti, parādot uzņēmuma pasta sūtījumu apmaiņas ikdienas maršrutus visā valstī, kā arī aizpildīt vairāku veidu pastkartes. Vecākiem draudzīgā pasta nodaļa arī marķēta ar īpašu piktogrammu, kas apliecina, ka jaunie vecāki šajā nodaļā ir īpaši gaidīti.

 

Un nu tur ir sajūta - jā, mūs, vecākus ar bērniem, šeit gaida! Tā ir ļoti laba sajūta. 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv vadītāja