Grūtniecība. Slimība vai dzīvības došanas brīnums?

Gaidību laiks ir tik dažāds un pieredzēm bagāts, tas ir laiks, kas ir pilnīgi atšķirīgs katrai no topošajām māmiņām, jo katra jūtās citādi, bet tajā pašā laikā ir vairākas lietas, kas nepieciešamas visām grūtniecēm – tā ir uzmanība un atpūta, tas ir atbalsts un sapratne, tā ir topošās māmiņas pieņemšana ar visām viņas izpausmēm – garastāvokļa maiņām, rīta nelabumu, miegainību un reizēm raudulīgumu, pēkšņiem enerģijas uzplūdiem, kas mijas ar totālu spēku izsīkumu, vēlmi ēst gardumus līdz pat riebumam pret kādu konkrētu produktu vai tā smaržu.

Bet patiesībā mums būtu jāatceras, ka grūtniecība nav slimība, tas ir laiks, kas ir jāuztver kā dāvana.

FOTO: Shutterstock.com

Bet patiesībā mums būtu jāatceras, ka grūtniecība nav slimība, tas ir laiks, kas ir jāuztver kā dāvana.

Tas ir laiks, kuru nav īsti iespējams vārdos aprakstīt, jo sajūtas ir tik dominējošas, ka vārdi netiek pat līdzi!


Lai gan es domāju, ka gaidību laiks ir kā brīnums, jo sajust sevī augam dzīvību un pukstam mazu sirsniņu ir tik neticami, gluži kā dzīvot pasakā. Mediķi allaž iesaka šo laiku izbaudīt bez lieka stresa un steigas, dzīvot mierīgā režīmā, saudzēt sevi un mazuli, domāt gaišas domas un skatīties uz lietām un notikumiem pozitīvi – tas izklausās kā režīms slimniekiem, kuriem vajadzīgs atveseļoties un uzkrāt spēkus. Patiesībā tā jau tas arī ir, jo tik cik izdosies atpūsties deviņu mēnešu laikā, tik arī katra topošā māmiņa būs uzkrājusi spēkus, lai brīdī, kad sastapsies ar savu brīnumu, būtu gatava pildīt mammas pienākumus pēc pilnas programmas.


Mēdz teikt, ka sievietes esot viltīgas, ļoti iespējams, ka gaidību laiks ir viens no mirkļiem, kas mums ļauj šo viltību tieši šajā laikā likt lietā un drusku parādīt arī savu aktrises talantu, lai iegūtu tikai vienu – mīļotā cilvēka uzmanību, mīlestību un drusku vairāk rūpes nekā citos dzīves periodos!

 

Grūtniecība nav slimība, tas ir laiks, kas ir jāuztver kā dāvana.

 

Bet patiesībā mums būtu jāatceras, ka grūtniecība nav slimība, tas ir laiks, kas ir jāuztver kā dāvana, arī tad, ja nav diez ko viegls, tas ir īpašs brīdis, ko mums dāvājusi daba, un mēs varam ar to dalīties ar saviem līdzcilvēkiem, īpaši mazuļa tēviem, jo ticiet man, viņiem tā īsti nav pat nojausmas kā mēs jūtamies, ko domājam, tāpēc ir tik svarīgi ļaut vīrietim piedalīties un būt blakus pēc iespējas vairāk!

Reklāma
Reklāma

 

Topošās māmiņas – ļaujiet sevi mīlēt un Jums nešķitīs, ka gaidību laiks ir kā slimība!

 

Autore: Aija Baha-Velvele, geštaltterapeite un pedagoģijas maģistre