11 iemesli, kādēļ mana darbavieta ir vislabākā

Darba likums regulē, kādas normas darba devējam attiecībā pret darbinieku jānodrošina, kādi atvaļinājumi jāpiešķir, kādas piemaksas jāmaksā. Pārējais ir uzņēmuma vadības iniciatīva un labā griba. Ja darba dzīve rit mierīgi savu gaitu, darbinieki jebko, kas notiek viņu ikdienā, sāk uztvert par normu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gada sākums ir labs brīdis, kad atgādināt sev un kolēģiem par tām lieliskajām privilēģijām, ko izbaudām darbavietā. Un šis ir arī piemērots brīdis, kad palepoties – pie mums patiešām ir forši!

Mammamuntetiem.lv kolektīvs

Foto: Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv radošā komanda. No kreisās: uzņēmuma vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, projektu vadītāja Marta Bormane, redaktore Līga Brūvere, vadītājas vietniece Audra Šauere, biroja vadītāja Signe Paegle. 


Radošs un daudzveidīgs darbs. Mūsu ikdiena ir ļoti daudzveidīga. No rīta gatavoju rakstu par pēcdzemdību depresiju, bet pēcpusdienā veidoju paraugus nākamās dienas radošajai darbnīcai. Vienā brīdī esmu preses konferencē, kurā runā par nopietniem nodokļu un pabalstu jautājumiem, citā brīdī vedu klientiem mūsu žurnāla “Mammām un Tētiem” jaunāko numuru. (Žurnālu, starp citu, vari lasīt ŠEIT.)

Elastīgs darbalaiks. Vairumā dienu esam birojā klasiskajā darba laikā, taču, piemēram, šodien pie darbiem ķēros jau rīta agrumā, lai izbrīvētu pēcpusdienu, jo dēlu ar draugiem vedīšu izklaidēties. Arī dienas vidū izskriet līdz ārstam vai frizierim nav nekādu problēmu. Lielā mērā mēs paši plānojam savus darbus un laikus. Galvenais – lai darbs ir padarīts. 

Darbs no mājām. Nedomājiet, ka rīta agrumu pavadu birojā. Nē, esmu mājās, ietinusies pledā un kafijas krūzi rokās. Pārējie mājinieki vēl guļ. Strādāšana mājās ir milzīgs pluss, ko var izmantot, ja dzīvesvieta nav tuvu birojam, ja bērns apslimis un nepieciešams būt ar viņu kopā mājās, ja dienas darbi saplānoti tā, ka došanās uz biroju rada lieku laika patēriņu. 

Papildus projekti, papildus ienākumi. Mūsu darbs ir interesants ar to, ka tas ir ļoti plašs un daudzveidīgs (skatīt pirmo punktu). Tas nozīmē, ka paralēli pamatlietām, īstenojam dažādus projektus un organizējam pasākumus. Savukārt papildus darbi nozīmē papildus ienākumus. 

Regulāra alga. Ir taču svarīgi, ka varam rēķināties ar zināmu naudas summu ļoti konkrētos datumos. 

Reklāma
Reklāma

Bērni darbā. Manuprāt, īpašs bonuss ir bērni darbā. Vajadzības gadījumā ir iespēja bērnu paņemt līdzi uz biroju – mums ir telpas, kur bērns var dzīvoties (pazīmēt, palīmēt, paspēlēties ar mantām, palēkāt uz bumbām), kamēr mamma apdara aktuālos darbus. Bērni darbā nozīmē arī to, ka mazie var aktīvi piedalīties un pat nopelnīt naudiņu mūsu radītajās un īstenotajās aktivitātēs, piemēram, vadot radošās darbnīcas, piedaloties video filmēšanā vai tematiskās foto sesijās.

Papildus brīvdienas un garākas svētku brīvdienas. Bez ikgadējā atvaļinājuma ir iespēja tikt pie brīvdienām, kas nav atrunātas darba likumā, bet ir darba devēja labā griba. Šādas dienas ir dzimšanas dienas, bērnu un mīļoto dzimšanas dienas, papildus brīvdienas Ziemassvētkos, Jāņos. Nereti svētku brīvdienas tiek pakārtotas skolēnu brīvlaikiem. Un tas ir ļoti būtiski, jo atvieglo bērnu pieskatīšanas plānošanu. 

Iespēja mācīties. Jā, mēs regulāri dodamies uz dažādiem personības un profesionalitātes pilnveides kursiem un semināriem. Tas notiek darba laikā un par uzņēmuma līdzekļiem. 

Ūdens un kafija. Daļai lasītāju šis liksies ikdiena, taču ir daudz uzņēmumu, kur darbinieki paši rūpējas, lai viņam uz galda būtu ūdens pudele. Par kafiju nemaz nerunājot. Taču mums vienmēr ir pieejams abi šie dzērieni + plašs tējas klāsts. 

Darba ballītes. Prieks par darba vidi rada sajūtu, ka gribas kopā būt arī brīvajā laikā, tādēļ darba ballītes ir regulāra parādība kolektīvā. Mēs atzīmējam ne tikai kalendārā rakstītus svētkus un dzimšanas dienas, bet svinam arī mūsu kolektīvam īpašos ikdienas priekus – veiksmīgus projektus, skaistus mūsu organizētos pasākumus un uzņēmuma attīstību. 

 

Ir lieliski stradāt uzņēmumā, kas novērtē savus darbiniekus. Un ir fantastiski nākt uz darbu, vēloties būt daļai no komandas. 

 

Autore: Audra Šauere, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas vietniece

Foto: Artūrs Martinovs