Instagram mammas melo

"Pārdomāts dzemdību plāns, abonements grūtnieču vingrošanai, izlasīti labākie vecākošanas blogi un tu seko vismaz 10 jaunajām māmiņām instagramā. Esi paspējusi iegādāties pinterest cienīgus zīdaiņa rāpuļus no #lindexofficial un tagad nespēj vien sagaidīt, kad ar kūpošas kafijas krūzi varēsi dzīvoties pa glīti saklāto gultu un iemūžināt stilīgi saģērbto zīdainīti, jo #mammas30dienas!" raksta bloga www.kola.lv autore Agija Kola.

Instagram mammas dažkārt melo

FOTO: Shutterstock.com

Instagram mammas dažkārt melo


Bet atgriežoties mājās ar mazuli pēkšņi saproti, ka viss nenotiek gluži tā, kā redzēji Instagramā. Mazulis raud vairāk nekā lasīji grāmatās un guļ krietni retāk kā izskatās draugu bildēs. Iespējams, ka ir daļa mammu, kuras tiešām izjūt eiforiju no negulēšanas un jaunā ritma noguruma, bet ja Tu nejūties kā viena no tām Instagram mammām - nepārdzīvo, ar tevi VISS ir kārtībā! 
 

Ja dzemdību sāpes aizmirstas sekundes simtdaļā (jā, arī 13h garas dzemdības, bez atsāpinošiem līdzekļiem) un kamēr vecmāte tevi šuj, jūs jau smaidot apspriežat nākamo dzemdību plānus, tad ar sāpošo galvu attopoties trijos naktī uz vingrošanas bumbas, šūpinot brēcošu zīdaini, miegainā apziņā ej cauri visām paziņu ģimenēm, kurās ir vairāk par vienu bērnu un mēģini saprast kā viņiem ir izdevies palikt pie pilnas saprašanas?! 
 

Mīli saplānot dienu? Aizmirsti! Jo patiesībā lielākie stresi ir tieši tad, kad bērns nedara to, ko tu vēlētos (ēd cītīgi, guļ mierīgi), tad, kad tu vēlētos, lai viņš to dara. Miega ritms? Jā, tikko kā bērns aizgājis dziļajā miegā uz (cerams) vismaz  2h, tā arī tu aizmirsti par netīro trauku kaudzi un atlūzti blakus, lai uzkrātu kaut nedaudz spēka nakts maiņai.
 
 

Vēl instagramā nav manīta svētā bēbīšu trīsvienība jeb bļaušanas iemesli - izsalkums, pilns pampers vai mistiskās kolikas. Ar laiku Tu iemācies atšķirt, kurš niķis un raudas ir pie vainas konkrētajā brīdī. Vai arī nē..  ātrāk sanāk iziet cauri kas-nu-būs-šoreiz ķeksīšiem trīsvienības sarakstā. Jāpiebilst, ka mēdz gadīties arī attapties raudot unisonā ar bēbīti, gaidot mājās tēti ar šokolādi vai minerālūdens (lasīt: vīna) pudeli. #familygoals
 

Ā, vēl tās kūpošās kafijas krūzes blakus bērnam? Ja reiz sanāk tikt līdz šādam foto mirklim, esmu pavisam droša, ka 99% gadījumu tajās krūzes ir krietni padzisis šķidrums, ko pirms pāris stundām varēja saukt par kafiju. Uztraukumam pamata nav - neviens netiks applaucēts, bet nedzeramais dzēriens vismaz ir fotogēniskāks par sagurušās mammas seju. 


Un runājot par pamperiem, esmu diezgan pārliecināta, ka mans bērns domā tā: “O, piena tante nomazgāja man dupsi, laiks kakāt atkal!”. Šai hipotēzei gaidīju papildus pierādījumus līdz mirklim, kad to praksē ar vērienu pierādīja kaksis tieši manā plaukstā. Pa ceļam no izlietnes uz pārtinamo galdu. #30kakunokrāsas
 

Reklāma
Reklāma

Vēl viena lieta, bez kuras nav iedomājama laimīga jaunā ģimenīte, bet ko nekad neieraudzīsi glītā instagram kompozīcijā - piena pumpis. Laicīgi uzkrātais piens ir visvērtīgākais resurss mājā (iedomājos, ka Katanas galda spēlē, tas uzreiz būtu neaizstājams). Ar šīs resursu kartītes palīdzību, mamma No1 var atpūsties un tētis var kļūt par mammu No2 un pabarot nedaudz izbrīnīto ēstgribētāju.  
 

Ko es vēlējos ar to pateikt? To, ka tu nupat radīji cilvēku, tāpēc nesodi sevi bargi un ļaujies trakajam piedzīvojumam. Smaidīgi bērni, tīros dzīvokļus ar perfektām mammām dzīvo tikai žurnālos un Instagramā. Bet arī Instagram mammas melo. 
 

​Raksts ir lasāms ar humoru un, protams, ka stāsts jau nav par to, ka skaistas bildes būtu sliktas. Lai šis kalpo, kā iedrošinājums topošajām un jaunajām māmiņām un skaistam jaunās dzīves sākumam!

Avots: www.kola.lv