Ieskats Mammamuntetiem.lv ēdienkartē. Iedvesmojies savam vakariņu galdam!

Mammamuntetiem.lv kolektīvs kopš pērnā gada oktobra ir pieņēmis jaunu izaicinājumu – pusdienu gatavošana kolēģiem. Princips pavisam vienkāršs – katru dienu gatavo viens no kolektīva un pusdienas nes pārējiem. Mūsu komandā vienam cilvēkam ēst taisīt sanāk tikai vienu reizi nedēļā, jo uz vietas esam piecas dāmas. Ieguvumu ir daudz – ietaupīts laiks un nauda, veselīgākas pusdienas, iespēja atiet no datora un kolektīva kopā būšana, kā arī ēdienkartes dažādība. Smelies iedvesmu maltītei no mums! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zupa. Gatavo Audra

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 4.30 eiro

Nepieciešams:

 - 2 vistas stilbiņi
 - 3 vidēji burkāni
 - 1 sīpols
 - 8 kartupeļi
 - 1 neliels kabacis
 - Garšvielas (sāls, pipari, lauru lapas, mazliet cukura)
 - Krējums un zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

1. Katlā ar ūdeni liek vistu kopā ar gabalos sagrieztiem burkāniem, sīpoliem un garšvielām.

2. Kad gaļa mīksta un buljons ievārījies, gaļu ar visiem kauliem ņem ārā. 

3. Liek zupā nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

4. Atkaulo gaļu un sagriež mazoz gabaliņos. 

5. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, zupai pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu kabaci. 

6. Pievieno atkauloto gaļu. 

7. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi un kabači pašķīduši. 

Pasniedz pēc izvēles ar zaļumiem un krējumu. 

 

Alņa gaļas karbonāde ar kartupeļu biezeni un biešu salātiem. Gatavo Līga

 

Porciju skaits - 5, kopējās izmaksas (ja mājās ir mednieks, kas gaļu atnes no meža) - 2 eiro

- Nepieciešama aļņa gaļa - atnesta no medībām.
- Gudrība, to gatavojot - nedrīkst pārcept, jo tad tā kļūst arvien sīkstāka un cietāka. Labāk mazāk nekā par daudz. Cep tradicionāli - liek karstā eļļā un 2-5 minūtes ātri apcep no abām pusēm. 

- Kartupeļu biezenis un bietes. 

- Dažādībai pievieno burkānus, sīpolus un mājās marinētus gurķīšus šķēlēs. 

 

 

Griķi ar maltās gaļas mērci. Gatavo Signe

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 4.00 eiro

Nepieciešams:

- 4 paciņas griķi 

- 500 gr maltā gaļa

- 1 sīpols

- 1-2 ēdamkarotes milti

- piens mērcei

- gurķis

- paprika 

Pagatavošana:

1. Liec pannā un apcep malto gaļu, pievieno garšvielas. Kad maltā gaļa apcepusies, pieber klāt sagrieztus sīpolus. Apcepj visu kopā. Lai maltā gaļa būtu mīkstāka, parasti mazliet pasautē.

2. Krūzītē ieber miltus un samaisi kārtīgi ar ūdeni, lai neveidojas kunkuļi. 

3. Kad miltu masa gatava, pannā pie maltās gaļas pielej pienu un pievieno miltu masu. Lai neveidotos mērcē kunkuļi vāra uz mazas uguns un visu laiku maisa, kamēr mērce sāk vārīties.

Reklāma
Reklāma

4. Pasniedzams ar svaigiem dārzeņiem. Protams, var izvēlēties arī citus dārzeņus.

 

Ātrā tomātu biezzupa.  Gatavo Laura

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas  6 eiro

Nepieciešams:

- 2 bundžiņas konservētu tomātu;

- 200ml saldā krējuma;

- 300g maltās gaļas;

- garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Konservētus tomātus ar sulu uzvāri katlā līdz sāk burbuļot. 

2. Tad noņem no uguns un sablenderē līdz viendabīgai masai.

3. Pievieno saldo krējumu, rūpīgi samaisi un atkal uzkarsē. 

4. Tomātu biezzupu vari pasniegt kopā ar ķiploku grauzdiņiem un garšvielās apceptu malto gaļu. 

 

 

 

 

 

 

Rīsi ar vistas mērci. Gatavo Marta

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 6.0 eur.

Nepieciešams:

 - 3 vistas filejas
 - 3 paciņas basmati rīsu
 - 250 ml saldais krējums
 - 1 ēdamkarote medus
 - Garšvielas (sāls, pipari, čili)
​ - Ledus salāts (1 galva)
 - 1 kastīte ķiršu tomātiņi

Salātu mērcei: 
 - 1 tējkarote medus
- 1 tējkarote gruadainās sinepes
- 1 ēdamkarote bazamiko etiķis
- 2 ēdamkarotes olīveļlas 

Pagatavošana:

1. Sagriez vistas fileju un liec cepties, pievieno garšvielas pēc izvēles. 

2. Kad gaļa apcepusies, pievieno medu, turpini cept līdz gaļa gatava.

3. Vistai pievieno saldo krējumu, pavāri nedaudz. Mērce gatava! 

4. Karstā ūdenī liec vārīties rīsus.

5. Saplēs salātlapas, sagriez ķiršu tomātiņus.

6. Pagatavo salātu mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. 

7. Mērci pārlej un salātiem un gatavs!