Uz Paralimpiskajām spēlēm vienīgi tad, ja savāks ziedojumus

2016. gadā Riodežaneiro norisināsies ne tikai Vasaras Olimpiskās spēles, bet arī Paralimpiskās spēles, kur plāno piedalīties arī Latvijas paralimpieši, ja vien izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijā tā pamazām kļūst par ierastu praksi - ja kaut ko ļoti, ļoti vēlies, vāc ziedojumus. Nu to dara arī Latvijas Paralimpiskā komiteja, lai spētu nodrošināt iespēju sportistiem doties uz šīm pasaules mēroga sacensībām. Plānots, ka Latviju Riodežaneiro Paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 12 individuālo sporta veidu pārstāvji, kā arī viena komanda – sēdvolejbola izlase.



"Uz Paralimpiskajām spēlēm nevar vienkārši aizbraukt – tāda iespēja ir jānopelna ar smagu, neatlaidīgu darbu un neizmērojamu piepūli ne tikai no sportista, bet arī no viņa trenera puses," saka Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte, kura arī piebilst, ka uz Paralimpiskajām spēlēm ir sportistu kvotas – gadījumā, ja sportists izpilda nepieciešamo normatīvu, pastāv iespēja, ka viņš uz Paralimpiskajām spēlēm tomēr nedodas.

 

Te jāpiebilst, ka nedosies arī tad, ja nepietiks līdzekļu. Vides plakāti un informācija Latvijas Paralimpiskās komitejas mājas lapā (www.lpkomiteja.lv) liecina, ka kopā sportistiem nepieciešami 40 000 euro. 

Interesanti, ka laika periodā no 1990. līdz 2014.g. Latvijas vārds nests pasaulē izcīnot 74 augsta kaluma godalgas Eiropas čempionātos, Pasaules čempionātos un Paralimpiskajās spēlēs:

1. vieta – 24
2. vieta – 16
3. vieta – 34 

Reklāma
Reklāma

Nepavisam nav slikti, vai ne?

 

Mīlīgu kaķēnu un suņuku glābšanai labprāt ziedojam naudu. Varbūt varam ziedot arī cilvēkiem - viņu sapņiem, gribasspēkam un izturībai. Viņi var. Mēs arī varam.

www.lpkomiteja.lv/tuesituvari/

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore