Viena lieliska vasara četrus gadus veca bērna dzīvē. Jeb paldies tētim

Ne mēs vienīgie, kam bērnudārzs vasarā slēgts, līdz ar to bērna pieskatīšana divu mēnešu garumā jāorganizē tikai pašu spēkiem. Mums ir paveicies, jo Noelam ir tētis, kurš ir gatavs ne tikai bērnu pieskatīt un veikt primāro aprūpi, bet ar sirdi un dvēseli iesaistīties ikvienā aktivitātē, kas dēlam ienāk prātā, un būt bezgala interesants rotaļu biedrs. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dienās, kad Gints devies kādās savās pieauguša cilvēka gaitās, Noels patiesi ir saskumis: "Kurš ar mani spēlēsies?" Es tā nemākot... (Un nemāku jau arī.)

Lai skaitītos, ka esi kopā ar bērnu smilšu kastē, nepietiek ar sēdēšanu blakus. Ir jāņem lāpstiņa, jātaisa celiņi, jābrauc ar mašīnām un jāļaujas spēles sižetam. 

  

Šajā vasarā īpašu vietu abu dzīvē ieņēma LEGO cilvēciņu raibā dzīve. Tie lidoja ar hēlija baloniem, laiviņās brauca pa ūdeni un pārbaudīja, vai tās tiešām negrimst. Vēl daži bija cietuši negadījumā, aizķeroties kokā. Pēc tam vairākas dienas pēc kārtas tika organizētas īpašas palīdzības ekspedīcijas, līdz cilvēciņu izdevās glābt. 

Dažkārt viņi kopā realizēja lietas, par kurām es pirmajā brīdī teiktu - nē. Nav taču vajadzības aplīmēt krūzīti. Ir gan! Tā esot dāvana man. Kādā citā dienā pastkastē atradu paštaisītu aploksni ar pašu zīmētu marku, vēstulīti, ko Gints palīdzējis uzrakstīt. Vēl aploksnē bija 1 Eur. Arī dāvana man, ko Noels izķeksējis no savas krājkases. Es drīkstot pirkt, ko vien vēlos! 

Te vēl kāds eksperiments, kas mani sākotnēji darītu šaubīgu - kravas mašīna atvedusi ūdenī izšķīdinātu tualetes papīru, kas vēlāk tiek malts caur plastilīna maļamo aparātu. Nekas prātīgs nesanāca, bet zinātkāre apmierināta!

Reklāma
Reklāma

Pa šo vasaru no nopietnākām spēlēm Noels tēta pavadībā apguvis Katanas ieceļotājus, Zoli un Monopolu.  Uno, Domino un Cirku te pat nav vērts pieminēt.

Blakus mājām neliels tirdziņš. Tur arī puķes. Gints ļauj Noelam pašam izvēlēties, pašam palūgt un pašam samaksāt. Un man tiek saulespuķe. 

 

Šajā svētdienā mūsu mājās būs svētki. Svētki Tētim ar lielo burtu. 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore