Zaļā dzīvesveida trīs dienas. Tuvāk dabai, tuvāk sev

Dzīvot zaļi var tiešā un pārnestā nozīmē. Vislabāk, ja izdodas dzīvot zaļi visās nozīmēs - gan pašam labi, gan bērniem labi, gan daba priecājas, jo no tās tiek ņemts saudzīgi un tikpat saudzīgi dots tālāk - mūsu, ģimenes un bērnu veselībai un labklājībai.

Pašu gatavoti tējas maisiņ vannai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašu gatavoti tējas maisiņ vannai

 

Tā mēs, 10 ģimenes un portāla ģimenēm Mammamuntetiem.lv pārstāvis, trīs dienas pavadījām patiešām zaļās noskaņās zaļā dzīvesveida nometnē "Daba dziedē", ko organizēja uzņēmums Silvanols. Šogad tāda nometne bija pirmo reizi, bet turpmāk tā varētu kļūt par ikgadēju tradīciju.
 
Kāpēc nepieciešams runāt par to, kā dabas labumus izmantot sev? Jo, kā liecina pētījumi, 64% pacientu, kuri mājās ārstējas ar antibiotikām, ir bērni un jaunieši vecumā līdz 19 gadiem, liecina infektologa Ugas Dumpja rīcībā esošie dati (žurnāls "Ir", 15.07.2015.)

Mēs ļoti daudz ikdienā izmantojam ķīmiskos preparātus, bet patiesībā tas nav nedz vajadzīgi, nedz arī labi veselībai.
 

Dabā ir daudz līdzekļu, kurus var izmantot gan veselības stiprināšanai, gan arī brīžos, kad slimība jau klauvē pie durvīm. Pirms ķerties pie receptes un diebt uz aptieku pēc antibiotiku tabletes vai "ferveks" pulverīša vīrusa simptomu nomākšanai, uztaisi sev kārtīgu, pareizi pagatavotas liepziedu vai pelšāķu tējas krūzi.  Ieliec tajā īstu, minerālvielām un vitamīniem bagātu Latvijas medus karoti, izsildies vannā, kurā peld vasarā Latvijas pļavās savākto augu lapiņas.  Tās savākt vēl ir pietiekoši daudz laika....Bauda ķermenim un uzšāviens nīkuļot sākušajai imunitātei.
 

Reklāma
Reklāma

Tiesa, daudzi tagad teikt "Man tās tējas nepalīdz". Tā varētu būt, jo dzīvojot ātrajā laikmentā, esam pieraduši, ka visam jānotiek ātri - fiksi izdzer tableti, no rīta jau labi un var pats skriet uz darbu un bērnu uz dārziņu. Ar zālēm pātagots organisms nemaz neprot uzņemt dabas tēju labumus, tāpēc sākumā nepieciešama pacietība, nometne pastāstīja uzņēmuma "55 mārītes"  dibinātāja Līga Lieplapa.

Iespējams, vienkārši jāiemācās dzīvot lēnāk. Tuvāk zemei, tuvāk savējiemun un tuvāk sev. To mācījāmies nometnē un, cerams, turpināsim arī mājās atgriežoties.

 

Līga Brūvere, portāla mammamuntetiem.lv redaktore