Atstāt mašīnu Rīgas centrā - patiešām stresains pasākums

Ik pa brīdim medijos tiek paceltas tēmas par nebūšanām ar Rīgas autostāvvietu maksas automātiem.  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nupat arī portāls Kasjauns.lv publicējis kādu autovadītāja stāstu, kurš jūtas nepamatoti sodīts. Savukārt "Rīgas satiksme" vaino pašu neuzmanīgo šoferi. Komentāros lasāmas dažādas pieredzes par nepieciešamību izmantot maksas autostāvvietas. 

 

Lai nu kā būtu bijis konkrētā gadījumā, arī man ir pieredze šo automātu lietošanā. 

Bieži pa pilsētu nebraucu, bet dažkārt sanāk. Vienā no šādām braukšanas reizēm man dienas laikā bija jāapbraukā apmēram 10 adreses. Vairums no tām - tajā Rīgas daļā, kur stāvēšana ielas malās maksā naudu.  

Dienas beigās no maksas automātu dažādības reiba galva, biju pārnervozējusies, un, labu gribot, kādam ārzemju viesim izdarīju "lāča pakalpojumu". 

Rīgā patiešām ir liela maksas automātu dažādība. Vienā var maksāt tikai ar kartēm, citā - tikai ar skaidru naudu. Jābrauc meklēt bankomātu! Uz trešajiem parādās e-talons. Uzreiz satrūkstos - vai tik man šajā talonā ir kāda nauda. Salīkusi (pat priekš manis tie ir par zemu!) lasu instrukciju un velku pirkstu līdzi bultām - o, tomēr var maksāt arī citādi. Ievietoju bankas karti. Kamēr mēģinu izsekot, kura poga aiz kuras jāspiež, izmet karti un mazu čekiņu. Uz tās rakstīts - 10 centi. Bet neizskatās, ka būtu samaksāts. Vēl kādā vietā automāti vispār nestrādā. Jāiet meklēt uz blakus ielu? 

 

Reklāma
Reklāma

Uz Brīvības un Dzirnavu ielu stūra ir liels maksas stāvlaukums. Te, rādās, ir cits saimnieks, tomēr autovadītājam diez vai tā ir būtiska informācija - galvenais, lai būtu iespējams ērti samaksāt. Instrukcija ir abiem blakus stāvošajiem aparātiem. Tiesa gan - tikai latviešu valodā. Kāds ārzemju viesis lūdza palīdzību norēķināties par stāvvietu. Vajagot stundu. Ir skaidra nauda. Diemžēl sanāca, ka līdzēju samaksāt vien par 40 minūtēm. Laikus neaptvēru, ka viens solis nav tas pats, kas viena stunda. Un piemaksāt klāt nav iespējams. "Nekas," mani mierināja. "Atnākšu pēc 40 minūtēm samaksāt papildus."

 

Secinājums viens - nav jau žēl samaksāt. Tik gribētos kaut kā mazliet vienkāršāk...

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore