Svētku laikā ceļu policija uzraudzīs arī iereibušos velosipēdistus un kājāmgājējus. Žēl, ka nenākam pie prāta!

No rītdienas līdz 25.jūnijam ieskaitot, Valsts policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Visā Latvijā norisināsies masveida reidi.  Šos brīdinājumus polcija izplata pirms katriem svētkiem. Dažreiz palīdz, citreiz - ne.

FOTO: Shutterstock.com

 

Daudz ko nosaka laika apstākļi un brīvo dienu skaits, kuru var veltīt grāgīgu dzērienu lietošanai un atlabšanai no atpūtas. 

 

Bet, izrādās, ka kopējais iedzērāju skaits, kas lielākā vai mazākā žvingulī dodas uz ceļiem, vērtējot gada griezumā, nepaliek mazāks. Šī gada pirmajos piecos mēnešos alkohola reibumā pie stūres sēdušies jau 1634 transportlīdzekļu vadītāji, gandrīz tikpat liels skaits iereibušu šoferīšu konstatēts arī pērn – 1584. Žēl, ka nepaliekam saprātīgāki, un policijai atkal jāpieliek lielas pūles, lai ķertu neapzinīgos. 



Turklāt drošību uz ceļa jau ietekmē ne tikai iedzēris šoferis, bet arī pārējie, iespējams, neadekvātie ceļu satiksmes dalībnieki - kājām gājēji, veloipēdu minēji un stūmēji. Tāpēc šogad īpaša uzmanība tiks veltīta tieši mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku veiktajiem pārkāpumiem, vienlaikus skaidrojot riskus, kas rodas, ja kājāmgājēji, velosipēdisti un motociklu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus un rada apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

 

Reklāma
Reklāma

Pirmssvētku un svētku dienās ceļu policija Latvijā arī masveida reidus, kuru laikā, tāpat kā iepriekšējā gadā, uz valsts galvenajiem ceļiem tiks pārbaudīts katrs šoferis. Tāpat policisti sekos līdzi tam vai transportlīdzekļu vadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus. 


Pat, ja ir šķietami laba pašsajūta arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas, labāk tomēr atturēties vadīt transportlīdzekli, jo aizvien ir iespējama alkohola klātbūtne asinīs. Lai Jāņu brīvdienas visiem sagādā labas emocijas un prieku. Lustīgu līgošanu!

 

Līga Brūvere, mammamuntetiem.lv redaktore