Novērtēt to, ko mums dod modernās tehnoloģijas

Daudz tiek runāts, cik slikti, ka bērni daudz laika pavada pie datoriem, televizoriem, planšetēm un darot kādas lietas telefonos. Tomēr ne viss ir tik melns, kā to mālē. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Atceros, pirms gadiem trīspadsmit, kad studēju, ar kursa biedrenēm bijām biežas viešņas dažādās Rīgas bibliotēkās, lai paņemtu studijām nepieciešamās grāmatas. Tomēr ne vienmēr konkrētie izdevumi tika doti uz mājām. Bija iespēja kopēt. Lai nokopētu veselu romānu – baisa nauda. Mobilo telefonu ar fotografēšanas iespēju tolaik vēl nebija. Starp citu, kursā vispār bija tikai pāris kolēģes, kuras bija tikušas pie šī moderno tehnoloģiju brīnuma.

 

Mēs izlīdzējāmies ar sēdēšanu lasītavās, lasot vienlaikus vienu grāmatu un svarīgāko pierakstot, lai miegainajā noskaņojumā akurāt nepiemirstas kaut kas būtisks.

 

Trakas situācijas mēdz piedzīvot mammas un tēti, kuriem bērns pēkšņi paprasa, kādu grāmatu, kas jāizlasa uz nākamo vai aiznākamo dienu, bet tādas mājas bibliotēkā nav, un bibliotēka nesanāk pa ceļam. Un te talkā nāk www.letonika.lv ar literatūras minimumu, kas var būt nepieciešams dažādu klašu skolēniem. 

 

Reklāma
Reklāma

Protams, lielais vairums šobrīd ir Raiņa un Aspazijas darbu, taču ir arī citu latviešu autoru veikums. Te var redzēt autorus, kuru darbi ir lasāmi internetā.

 

Es kā mamma un latviešu literatūras cienītāja esmu no tiesas priecīga par šādu iespēju, ko dod modernās tehnoloģijas! 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Agnis Šmits