Nežēlīgie skolēni esot humānisma sekas


Nupat Valsts policija sabiedrībai pastāstīja par aktuālākajam tendencēm skolu vidē  - vardarbības vairāk nepaliek (un tas ir pozitīvi), toties tas, kas notiek, izpaužas arvien nežēlīgāk un ciniskāk. Mūsu pašu bērni, ko esam mēs paši – vecāki, izaudzinājuši, citiem bērniem liek laizīt grīdu, dedzina matus, emocionāli un fiziski pazemo.  Atsevišķos gadījumos skolnieki uz skolu paņēmuši līdz dažāda veida ieročus, piemēram, šaujamieroci vai gāzes pistoli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Tas viss, protams, ir bēdīgi, šausmīgi un biedējoši, jo šie bērni mūsu nākotne. Bet vēl skumjāk paliek tad, kad palasa pie šīs ziņas publicētos komentārus dažādos ziņu portālos.

Tās esot humānisma sekas! Pārāk daudz brīvības tiem mazajiem puņķiem! Bargākus sodus viņiem vajag un pēdējais laiks atkal atgriezt skolās siksnu un zirņus!
 

 

Komentāri ir naidīgi, agresīvi, ļauni. Tādi paši, kādi ir tie bērni, par kuriem komentētāji gānās.

 

Kā vainīgie šajā situācijā tiek piesaukti psihologi, bāriņtiesa, bērnu un sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas. Protams, ka vainīgi ir arī skolotāji, kas nepietiekami audzina. Komentāri ir naidīgi, agresīvi, ļauni. Patiesībā tādi paši, kādi ir tie bērni, par kuriem gudrie komentētāji gānās.

 

Nodrāztais teiciens, ka tagad bērniem ir tikai tiesības, nevis pienākumi, ir pilnīgi aplams. Bērniem ir arī pienākumi, bet lai tos ievērotu, vecākiem ir jāpieliek zināmas pūles, jātērē savi resursi un laiks. Cilvēks no dabas ir slinks, lai to pārvarētu, ir jāaudzina.
 

Reklāma
Reklāma

Neviens no tiem, kas to raksta, acīmredzot, nesaredz to, ka paši – mūsu sabiedrība, vien tādus bērnus esam izaudzinājuši.  Ir tik viegli meklēt vainu citos. Tik grūti ir paskatīties uz sevi pašu, savām dzīves prioritātēm un un ziedot kādu brīvu stundu sava dārgā laika kopābūšanai ar savu atvasi.

 

 

Līga Brūvere, mammamuntetiem.lv redaktore