Kad burti kļūst aktuāli: Ece-bece-ābece

Jāatzīst - esmu izaugusi no patikšanas spēlēties ar rotaļlietām un ceļu būvēšanas smilšu kastē - šīs aktivitātes ir deleģētas vīram. Bet man joprojām nav zudusi sajūsma par bērniem domāto literatūru. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Vienīgi dažreiz nedaudz pagurstu, lasot jau astoto vakaru pēc kārtas par M. Stārastes Kraukšķīša ziemīgajiem piedzīvojumiem. Bet ko darīsi, ja mazais 4 gadus vecais cilvēks atkal esot piemirsis, kādi notikumi risinājušies grāmatas lappusēs. Kad mēģinu sižetā ieviest jauninājumus, vērīgais klausītājs uzreiz taujā - vai tiešām tur tā rakstīts. Nu izlasi pats! Un tā pamazām tiek apgūti burtu noslēpumi. 

 

Sarunās citas mammas sūkstījušās, ka nav interesantu grāmatu, ar kuru palīdzību bērnam ierādīt burtiņus. Kā nu ne - ir gan. Ir plašs piedāvājums. Katram tik jāatrod sava mīļā grāmata. Varbūt tava mīļākā bērnības grāmata der arī tavam bērnam? Varbūt ir vērts atklāt ko jaunu. 

Dažkārt, kad vakarā jāizvēlas lasāmviela, es ierosinu - palasīsim "Dzejolēnus"

Nu labi, labi! Vēlīgs ir mans četrgadnieks, jo arī viņš ir iemīļojis Evijas Gulbes dzejolīšus un Lindas Lošinas brīnišķīgās smalkās ilustrācijas. 

"Dzejolēnos" visi dzejolīši ir drukātiem burtiņiem, ko bērni apgūst vispirms. 

 

Nupat Evija Gulbe radījusi jaunu grāmatiņu lasītkārām sirsniņām - "Ece-bece-ābece".  Un arī šoreiz autore ir trāpījusi desmitniekā ar bērniem aktuālām tēmām, ko papildina mākslinieces Zanes Raičenokas-Raišonokas ilustrācijas. 

 

 

Bailīgais Briesmonis

Naktī sēž pagultē

Reklāma
Reklāma

sēž pinkains briesmonis.

Dažkārt arī aizdurvē

tup tāds drausmonis.

 

Taču tumsas briesmonim,

lai kur viņš būtu paslēpies,

pašam bail kaut mirkli

gaismā uzkavēties.

 

Iededz gaismu, paskaties. - 

viņš noteikti jau aizlaidies!

 

 

Šovakar palasīsim "Eci-beci-ābeci". Burti šobrīd ļoti aktuāli :)

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore