Es nevēlos dzemdes opciju! 23 gadus veca LV māksliniece veic neatgriezenisku operāciju, jo nevēlas bērnus

Šodien LV interneta pasauli tricina ziņa par 23 gadus vecu meiteni, kura izoperējusi dzemdi, jo “„Es negribu, nekad neesmu gribējusi un negribēšu bērnus.”. Īsumā ziņas atstāsts- Latvijas Mākslas akadēmijas studente Mētra Saberova nesen devusies uz Taizemi, lai veiktu sterilizāciju (Latvijā to tik jaunai neveic)  jo ir pārliecināta – bērnus viņa negribēs. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Mētra publiskajā telpā teic: "Es nevēlos šo dzemdes opciju, es to neizvēlējos, man tā nav jāpatur savā ķermenī tikai tāpēc, ka es piedzimu par sievieti."

 

Lasot šo, pieķēru sevi nopūšamies un nodomājam - nabaga meitene. Labāk būtu, piemēram, gleznojusi provokatīvas gleznas, lai šokētu un caur to pievērstu uzmanību viņas saskatītajām sabiedrības problēmām vai tamlīdzīgi.

 

Jo:

- Savas divdesmitgades sākumā biju pārliecināta, ka vīrietim dzemdībās nav ko darīt, bet tagad kā dūla un Mammamuntetiem.lv vadītāja iedrošinu topošās mammas un tētus bērniņu sagaidīt kopā.

- Sterilizācija ir neatgriezeniska operācija, taču Mētrai joprojām ir iespējas iznēsāt un dzemdēt bērnus – veicot mākslīgo apaugļošanu. Man gribas teikt – ups! 

- 23 gadus vecā Mētra savā blogā raksta: “Bērnu gribētājiem nav jāattaisno savs viedoklis. Man ir.” Ak, Mētra, Tu kļūdies. Esmu runājusi ar daudzām mammām, kurām sabiedrība “prasa paskaidrojumu”, kāpēc viņas, muļķes, izvēlējušās dzemdēt vairāk par diviem vai trīs bērniem. Laikam kā protestu vajadzētu ņemt un piedzemdēt kādus 12:) Labi, tas joks – būtu briesmīgi dzemdēt ar šādu motivāciju.

Reklāma
Reklāma

-Drosmīgi? Drosmīgāk, manuprāt, paust savu viedokli rakstot/runājot – kā sieviešu tiesību aktīvistei Lindai Curikai (curika.lv). Tam ir ilgtermiņa rezultāts – ja jau Mētras rīcības motivācija bijusi ko pierādīt, apliecināt.

 

Kaut kā vienmēr izlaužas smaga nopūta par tiem, kas sev kaut ko “nogriež” no ķermeņa vai “ieoperē iekšā”, lai kādam ko pierādītu. Skaudrā patiesība tāda, ka pēc dažām dienām visi šo šodien aktuālo ziņu portālos centrālo vēsti un “drosmīgo Mētru” būs sen jau kā aizmirsuši...

 

Protams, protams, katrs ar savu ķermeni dara, ko vien vēlas. No manas puses nekāda nosodījuma, tikai - nopūta.

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv

Attēls no Mētras Saberovas Facebook.com profila.