Velosipēda un džakuzi apvienojums - efektīvākais sports tievētājiem

Tie, kas kaut reizi ir mēģinājuši kalorijas mērķtiecīgi sadedzināt sporta zālē, noteikti zinās, cik grūti tas ir. Apēdot vienu biezpiena sieriņa "Kārums", kas satur 363 kcal, uz velotrenažiera slapju muguru un līdz spēka izsīkumam jāminās vismaz 45 minūtes. Tad ir cerība nodedzināt ap 400 kcal.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pavisam nesen Rīgā darboties sāka aquafit solons "Breeze",  kas ir kā radīt tiem, kuriem gribas sasniegt ātrāku rezultātu, mazāk svīstot gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Salonā pieejami ūdenstrenažieri slinkajiem. Proti, riteņbraukšana džakuzi vannā apvienota ar zemūdens masāžu. 



Man bija iespēja šo revolucionāro brīnumu izmēģināt uz savas ādas. Un, ak prieks, 30 minūtes mīšanās nodedzināja teju 500 kcal, pie tam nepārslogojot ceļus un vienlaikus ar saņemot arī speciālu zemūdens masāžu, kas uzlabo ādas tonusu un nīdē celulītu. Ir divu veidu trenažieri - viens domāts visiem, kuri grib būt īpaši aktīvi, bet otrs ir piemērots topošajām māmiņām.

Grūtniece vannā var atlaisties pusguļus un turpināt sportiskās aktivitātes līdz pēdējam brīdim. Zemūdens masāža uzlabo arī limfas atteci un mazina tūsku, stāsta uzņēmuma vadītāja Jeļena Silova, kas pati pašlaik gaida bērniņu un aktīvi izmanto iespēju turpinās fiziskās aktivitātes.
 

Arī tev ir iespēja izmēģināt šo ūdenstrenažieri! Trim sekotājiem, kas atnāks uz mūsu Facebook lapu mammamuntetiem.lv , kļūst par mūsu draugu un ieteiks konkursu citiem, izlozēsim trīs dāvanu kartes no salona "Breeze"


Rīga ir pirmā no Baltijas pilsētām, kurā ir iepazīties ar riteņbraukšanas, hidroterapijas un masāžas elementu apvienojumu - jaunākās paaudzes trenažieri Aquabike. Ūdens pretestība kopumā trenē ķermeņa izturību.

Aquabike trenažierī ūdens īpaši amortizē slodzi uz locītavām un mugurkaulu, līdz ar to trenažieris būs piemērots arī pēcoperāciju un rehabilitāciju izejošiem pacientiem. Aquabike ir trenažieris, kurā ir iestrādāti gan riteņbraukšanas, gan hidroterapijas, gan zemūdens masāžas elementi. Pārvarot ūdens pretestību, liekās kalorijas tiek sadedzinātas ievērojami ātrāk nekā tradicionālajā riteņbraukšanas treniņā. Trenažierī ir integrētas ūdens masāžas strūklas, kas palīdz samazināt celulītu. 30 minūšu brauciens ar Aquabike ir lielisks kardio treniņš, kas uzlabo asinsriti un limfas atteci organismā.

Izpētīts, ka ūdenī organisms patērē par 50% vairāk enerģijas nekā uz zemes un vienlaikus ar fizisko slodzi ķermenis tiek arī masēts. Svarīgi, ka šādu ūdens treniņu laikā organisms norūdās un uzlabojas arī kopējā pašsajūta. Šāds trenažieris ir īpaši piemērots tiem, kas vēlas zaudēt svaru un uzlabot sava ķermeņa aprises.

Fakti un dati par Aquabike

Reklāma
Reklāma
  • Pateicoties ūdens pretestībai, tiek paātrināta asinsrite un ir iespējams sadedzināt līdz pat 400 kcal pusstundas laikā.
  • Riteņbraukšanas treniņš, kas papildināts ar 18 hidromasāžas ūdens sprauslām, ievērojami palīdz cīņā ar apelsīna miziņai līdzīgo ādas problēmu – celulītu.
  • Aquabike ūdens spiediens kompensē arteriālo spiedienu un uzlabo asinsriti, bet, ja asinis cirkulē labi, kājas jūtas vieglākas.
  • Riteņbraukšana ūdenī neizraisa muskuļu sāpes. Ja nodarbojas ar riteņbraukšanu ūdenī, nākamajā dienā nebūs jūtamas pēc-treniņa sāpes, jo ūdens pasargā ķermeni no ievainojumiem un mikro-traumām.
  • Fiziskās aktivitātes ūdenī samazina stresu un uzlabo miega kvalitāti. Tāpat tiek uzlabota muskuļu relaksācija un fleksibilitāte.
  • Aquabike treniņš veicina fleksibilitāti un atkopšanos. Ūdens ļauj kustināt locītavas plašākā amplitūdā nekā uz zemes. Riteņbraukšana ūdenī ir arī ļoti labs atkopšanās treniņš pēc maratona vai intensīva treniņa uz zemes.

 

Līga Brūvere, mammamuntetiem.lv redaktore