Vecāki sašutuši: bērnudārzu no Rīgas centra pārceļ uz Pētersalu!

Jau rudenī, kad Stabu ielas bērnudārza “Ābelīte” ārsienai nokrita pamatīgs apmetuma gabals vien pāris metru no kādas mammas, kura pēcpusdienā nāca pakaļ savai atvasei, uzvirmoja runas, ka dārziņu varētu slēgt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

FOTO: PII "Ābelīte" Stabu ielā, kuras remontam naudu nekādi neizdevās atrast. 

 

Novembra sākumā bērnudārzā notika visu grupiņu vecāku sapulce, kur piedalījās arī kāda Rīgas domes pārstāve, lai viestu skaidrību dārziņa nākotnē.

 

Pēc sapulces sausais atlikums - bērnudārzu akurāt neslēgs, bet pārcels uz jaunām telpām. Jā, jā – jaunās telpas arī būšot centra rajonā.

Uz kurieni? Neteikšot, ne un ne. Māņticība, ka varētu neizdoties.

 

Šodien beidzot kļuva skaidrs, kāpēc bija tāda noslēpumainība – lai vecāki nedumpotos. Jo, izrādās, Rīgas centrs ir plašs jēdziens. Principā Stabu iela ir tas pats, kas Pētersala – bērnudārzs tiks pārcelts uz Katrīnas ielu. Un nu varēs teikt - lēmums jau pieņemts, neko vairs nevar mainīt...

Reklāma
Reklāma

Es gan ļoti šaubos, vai kāds no Stabu ielas apkārtnē dzīvojošajiem vecākiem savus bērnus vedīs uz tik neparocīgu vietu. Ar kājām vai velosipēdu (kā līdz šim) izstaigāt/izbraukāt neizdosies. Es savu dēlu no Valdemāra ielas uz Katrīnas ielu varu aizgādāt vien ar 2 sabiedriskajiem transportiem. Un pēc tam jākuļas atpakaļ uz biroju.

 

Žēl, ka izjuks patiešām lielisks grupiņas kolektīvs, par ko liels, liels paldies audzinātājām Gitai un Ingrīdai, kā arī mīļajai auklītei Inetai.

 

Nu nāksies raudzīties pēc cita bērnudārza. Solīja, ka tajos vieta pienākšoties bez rindas...

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore