Ārlietu ministra skandalozā atzīšanās: esmu gejs

Vakar pašā vakarā sabiedrību pāršalca negaidīta ziņa – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter.com kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Tādējādi viņš paudis pārliecību, ka Latvijā jārada tiesisks regulējums visu veidu partnerattiecībām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Cik zināms, līdz šim neviens politiķis vai ministrs valsts vēsturē savu netradicionālo seksuālo orientāciju nav paudis publiski. 

 

Vērtējumi par šo paziņojumu ir dažādi. Vieni šausmās saķer galvu un jūtas apkaunoti, ka valsti pārstāv cilvēks ar netradicionālu seksuālo orientāciju, otri vaino pilnmēnesi. Kopumā spēja būt tolerantiem ir ļoti zema


Tomēr prieks, ka atrodas arī saprātīgi domājošu cilvēku, kuri ar sapratni uztver Edgara Rinkēviča paziņojumu. 

 

Pirms dažām dienām citas situācijas kontekstā lasīju vienkārša interneta lietotāja pārdomas, kāpēc gan homoseksuāļiem vajadzētu savas attiecības afišēt vai kā oficiāli noformēt. Labi, guļamistabā akurāt lai darot, ko gribot. Viena no atbildēm, ko saņēma pārdomu autors – kāpēc gan netradicionāli orientētiem cilvēkiem savas attiecības būtu jāslēpj? Citi tās var afišēt pat diezgan publiski, ievietojot dažādās sociālās vietnēs privātas bildes, kurās redzami ne tikai mājdzīvnieki un rātni bērni, bet arī bildes ar draisku noskaņu – pāra sabučošanās, apskāvieni un mīlestības izrādīšana.

Vai nav pareizi teikts? 

 

Un pirms sāc virtuāliem akmeņiem nomētāt anonīmos citādi orientētos cilvēkus, padomā, kā tu justos, ko domātu, kā rīkotos, ja kāds no taviem tuvajiem un mīļajiem atzītos? Kā tu justos, ko domātu, kā rīkotos, ja kāds no šiem mīļajiem būtu, piemēram, tavs bērns?

 

Reklāma
Reklāma

Laika gaitā mums ģimenes portālā mammamuntetiem.lv uzkrājušies labi un noderīgi materiāli par šo tēmu:

Kura orientācija ir normāla - heteroseksualitāte, biseksualitāte, homoseksualitāte?

Īsts vīrietis dēlu par pediņu neizaudzinās!

Vai laime slēpjas tradicionālā ģimenē – vīrs, sieva un bērns?

Vai interese par geju porno liecina par homoseksualitāti?

Mulsinoši - mūsu bērns homoseksuālis! Ko darīt?

Arī homoseksuāli pāri var būt labi vecāki

 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Shutterstock.com