Ēdamās želatīna mantiņas - aizraujoša spēle no gada vecuma

Ideja, kā uz ilgāku laiku nodarbināt zinātkāru mazuli - pagatavo no želatīna un pārtikas krāsām rotaļlietas. Lai būtu interesantāk, ieliec tajās mazas mantiņas - plastmasas zivtiņas vai citus nieciņus, pogas, dabas materiālus.

Foto no mājas lapas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no mājas lapas


Pārtikas krāsu vietā var izmantot arī ūdenskrāsas vai guaša krāsas. Tad toņu daudzveidība būs lielāka. Tiesa, mazulim tad šo rotaļlietu nedrīkstēs bāzt mutē un nogaršot, kas vienu gadu vecam bērnam varētu būt pagrūti. Katrā ziņā idejas, ko ielikt formiņā un kādas dekorēšanas metodes izmantot, lai paliek radošo mammu ziņā. Toties rezultāts noteikti patiks gan lielākiem, gan mazākiem ģimenes locekļiem.
 


Uz puslitru šķidruma vajag apmēram 2 (20 g katrā)  paciņas želatīna. Ieber želatīnu auksta ūdens peldē un samaisa. Tad atstāj uzbriest. Neaizmirsti, ka želatīns jābriedina tieši aukstā ūdenī. Kad tas uzbriedis, uzsildi iegūto maisījumu, lai tas pilnībā izšķīst, pievieno krāsvielas, salej formiņās, ieliec dekorus un saliec ledusskapī vismaz uz diennakti.
 

Reklāma
Reklāma

Ideju smēlos lieliskā mājas lapā, kuras autore ir divu bērnu mamma un skolotāja Embera. Neparastas idejas citām radošām nodarbēm pasmelies viņas mājas lapā funathomewithkids.com