Džeza ceturtdienas visas vasaras garumā. Koncerti bez maksas

Nekad neesmu bijusi aizrāvusies ar džezu, tāpēc ar nelielu skepsi raudzījos uz domubiedru grupas aicinājumu ceturtdienas pēcpusdienā doties uz Vecrīgu baudīt džeza mūzikas koncertu. Tomēr priecājos, ka aizgāju, jo tas man ļāva šo mūzikas žanru, ja ne iemīļot, tad vismaz nedaudz iepazīt. Tāpēc ikvienam varu ieteikt šīs vasaras kultūras notikumu bagātībā atrast stundu, lai piedzīvotu arī ko mazāk pierastu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par džeza ceturtdienām

Izbaudīt Vecrīgas skaistumu novakarēs, klausoties augstvērtīgu mūziķu pasaules skaņdarbu atskaņojumā džeza noskaņās, piedāvā tautas kultūras centrs "Mazā Ģilde" – koncerti notiek visus vasaras mēnešus ceturtdienās plkst.17 pie "Mazās Ģildes".

Džeza koncerti Vecrīgai piešķir īpašu skanīgumu – melodijas uzbur krāšņas ainas, tā ļaujot labāk iepazīt Rīgas kultūras dzīvi un izbaudīt arhitektonisko senatnes elpu.

Koncertos “Mazās Ģildes” dārziņā uzstāsies gan jaunie mūziķi, gan jau labi pazīstami Latvijas mūziķi, repertuārā – džeza klasika un arī modernais džezs.

 

Nākamais koncerts jau pavisam drīz - 10. jūlijā plkst. 17.00

 

FOTO: Lauris Amantovs jazz quartet.

 

 

Par dalībniekiem

Reklāma
Reklāma

Šīs vasaras koncertos piedalīsies City Jazz Youth Band, Jam Orchestra un Lauris Amantovs jazz quartet.

 

City Jazz Youth Band ir ritmiskās mūzikas biedrības City Jazz Riga veidots projekts, kura sastāvā ir apvienoti jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Bigbenda dalībnieki ir topošie sfēras profesionāļi vai jaunieši, kuri mūziku izvēlējušies par savu hobiju ar vēlmi attīstīt to profesionālā līmenī. Bigbends darbojas džeza mūziķa Kārļa Vanaga vadībā.

 

Jam Orchestra izveidots 2001. gadā, kad tajā iesaistījās profesionāli mūziķi ar līdzīgu biogrāfiju un muzikālo pieredzi, šobrīd pazīstamais saksofonists Zintis Žvarts un basģitārists Pēteris Liepiņš, viens no pieprasītākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem bundziniekiem Latvijā – Gundars Lintiņš, spožais pianists Romāns Vendiņš un ģitāras virtuozs Andrejs Jevsjukovs.

 

Lauris Amantovs jazz quartet pašreizējā sastāvā spēlē kopš 2003. gada. Kolektīvu varētu raksturot īsi – visaugstākā līmenī profesionāli izpildīta mūzika, stingri ievērojot tradīcijas un stilu. Kvartetā spēlē Lauris Amantovs (trombons), Viktors Ritovs (klavieres), Viktors Zeļenkovs (kontrabass) un Raimonds Kalniņš (sitamie instrumenti).

 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto autors: Vilnis Krūmiņš.