Kā stundas laikā iemācīt bērnu braukt ar velosipēdu, neizmantojot palīgriteņus?

Pēdējā laikā kolēģes dalās ar visādiem jaukiem atklājumiem un atradumiem. Arī man ir, ar ko padalīties - līdzsvara skrejritenis "DipDap". Nav tā, ka šis ritenis man būtu jaunums, bet ir pienācis brīdis, kad pa īstam novērtēju, cik šis izgudrojums ir lielisks!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dēls tagad ir 3 gadus un 8 mēnešus vecs. Vakar vēlā pēcpusdienā viņš tika pie sava pirmā pedāļu velosipēda. Un šodien viņš ar to jau brauc kā liels cilvēks - bez palīgriteņiem. Tagad tik atliek pierast pie jaunā velosipēda nedaudz atšķirīgajiem izmēriem, svara un manevrēšanas iespējām. Prieks, ka mācīšanās braukt ar pedāļu velosipēdu izrādījusies tieši tik vienkārša kā tika solīts, kad izvēlējāmies līdzsvara skrejriteni! 

Ar "Dipdap" Noels stabili sāka braukt 2 gadu vecumā - tikko kājas izauga pietiekami garas. Kopš tā laika, lai kur mēs dotos, ritenis tika ņemts līdzi. Arī šajā ziemā, kas bija trūcīga ar sniegu, uz bērnudārzu dēls transportējās saviem spēkiem.  

Viņš ātri vien iemācījās ne tikai noturēt līdzsvaru un manevrēt starp cilvēkiem, bet arī bremzēt un braukāt pa un pāri dažādiem šķēršļiem. Tā kā pats ir aktīvs satiksmes dalībnieks, bija spiests apgūt viņam aktuālos ceļu satiksmes noteikums. Tiesa gan - mēs rēķināmies, ka Noels ir tikai trīsgadnieks, kurš var piemirst paskatīties, kādā krāsā ir gaisma luksoforā.  

Reklāma
Reklāma

Bruģis, asfalts, grants - ikviens ceļš ir veicams. 

Visiem vecākiem, kuri apsver, vai un kādu pirmo ritenīti bērnam iegādāties, es varu viennozīmīgi teikt - līdzsvara skrejriteni!

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Aigars Hibneris, Mārtiņš Garais, no privātā arhīva.