Redakcija vērtē jaunumu Leļļu teātrī - Brēmenes muzikanti

Iepriekšējā nedēļas nogalē devāmies uz Leļļu teātri, lai noskatītos vienu no pēdējiem jaunumiem - "Brēmenes muzikantus". Rezultātā vīlušies nebijām itin nemaz! 

Foto no izrādes Brēmenes muzikanti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes "Brēmenes muzikanti".

Izrādē brāļu Grimmu pazīstamais stāsts ieguvis jaunu ietērpu – tas pārtapis muzikālā pasakā visai ģimenei. Četri draugi – ēzelis, suns, kaķene un gailis patiešām dosies uz savu sapņu zemi Brēmeni, bet ceļojuma laikā viņus sagaidīs jauni notikumi un jauni šķēršļi, ko draugi kopīgiem spēkiem pārvarēs. Izrāde kopā ar starpbrīdi ilgst 1 stundu un 30 minūtes. Par garu nebija ne bērniem, ne pieaugušajiem. Kad sākās starpbrīdis, trīs gadus vecais dēls Noels sacīja – gribu vēl skatīties! 

Īpašu mūsu sajūsmu izpelnījās Daumanta Švampes attēlotais Uzraksts. Izcils ietērps. Kolorīts personāžs. Vēl šobrīd gribas teikt: "Pasaku mežs. Paldies!"

Izrāde ir ļoti saprotama un viegli uztverama. Nevienā brīdī neradās jautājums, kas ir kas un ko viņi tur dara. Un, patiesībā, arī pēc izrādes noskatīšanās nekas nebeidzās. Visu vakaru bērni turpināja doties uz Brēmeni, saģērbušies kā nu kurais – viens ietinies segās un kļuvis par rūķi, otrs ar kasti galvā iejuties vienkārša koka lomā. Jāatzīst, pa ceļam viņiem notika cīņa ar laupītājiem. Un te gan nācās iejaukties pieaugušajiem, lai pierunātu bērnus nolikt kara cirvjus un problēmas risinātu mierīgā ceļā. 

Reklāma
Reklāma

 

Par izrādi dramaturgs un režisors Ivars Lūsis stāsta: „Šīs izrādes galvenais uzdevums ir lauzt stereotipu par Brāļu Grimmu pasakas traktējumu padomju laikā tapušajai krievu multfilmai ar tādu pašu nosaukumu. Vēlme ir parādīt, ka redzējums uz lietām var būt dažāds un tas, ka Brēmenes muzikantu slavenā ceļa dziesma var skanēt arī daudz savādāk. Izrādē būs pilnīgi jauni teksti, pilnīgi jauna oriģinālmūzika, kā arī pilnīgi jauni varoņi.”

Tāpēc visi, kuri domā, ka nebūs interesanti skatīties šo klasisko un visiem zināmo sižetu, droši var aut kājas un doties uz Leļļu teātri! Vīlušies nebūs ne mazie, ne lielie!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto no www.lelluteatris.lv