Ko vecāki ar šādu attieksmi var labu iemācīt saviem bērniem?

Tuvojoties septembrim, kad bērnudārzos atgriežas bērni no vasaras brīvdienām, parādās arvien vairāk mašīnu pie pašiem bērnudārza vārtiem neatļautā vietā. Es varu saprast (bet ne uzskatīt par normu), ja vecāki tā rīkojas, ja tuvākajā apkārtnē nav nevienas stāvvietas, bet šis nav tas gadījums. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartē:

Mājiņas simbols - minētais bērnudārzs.

Nr.1. Iela bērnudārza galā, kur var atstāt mašīnas (daudzi vecāki tā arī dara).

Nr.2. Neliels stāvlaukums, kur var atstāt mašīnas. Ja vajadzīgs, pat uz visu dienu. 

 

Vēsturiskā situācija ir tāda, ka pirms dažiem gadiem vecāki, kuru bērni apmeklē šo bērnudārzu, nolēma, ka Juglas ielā posmā no Murjāņu ielas līdz Krēgermuižas ielai jāuzstāda zīme, ka apstāties aizliegts. Tas pašu un bērnu drošībai. 

Kā redzams, zīme tika uzlikta. 

Reklāma
Reklāma

Tomēr daļa vecāku laikam uzskata, ka vietas, kur apstāties, ir pārāk tālu no bērnudārza vārtiem, un regulāri apstājas uz Juglas ielas neatļautā vietā. Brīžiem mašīnas ar avārijas ugunīm stāv ielas abās pusēs, un vecāki ar bērniem dzīvojas pa brauktuvi. 

Jāatzīst, Juglas ielas satiksme kopumā nav pārāk intensīva, tādēļ varētu akceptēt kādas mammas domu - te jāļauj apstāties. Bet tādā gadījumā jāsāk no otra gala - pirmais jāpanāk, ka zīme tiek noņemta un tikai tad var stāties ielas malā (un šajā gadījumā jau bez avārijas ugunīm), lai ieceltu savu bērnu pa taisno iekšā bērnudārzā. 

Es pat nejautāšu, ko vecāki ar šādu attieksmi labu var iemācīt saviem bērniem.

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore