Tradicionālas un netradicionālas receptes Līgo vakara un Jāņu dienas galdam

Ieteikumi svētku galdam - mazliet netradicionāli, bet ne garlaicīgi! Lai interesantāk pašiem un ciemiņiem - pagatavo kādu ēdienu no citu valstu virtuves.

Grilēti persiki ar zemenēm - lielisks deserts!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grilēti persiki ar zemenēm - lielisks deserts!

 

Līgosvētkos bez siera nu nekādi neiztikt! Te dažas pārbaudītas un lieliskas pašu gatavota siera receptes, jo Jāņusiers nevar nesanākt!

Klasiskais ziedainais jāņusiers

Jāņu siers manās mājās

Šī recepte aizgūta no vecmāmiņas no Sēlijas, bet nu tā ir ar Vidzemes papildinājumiem attiecībā uz garšvielām – Sēlijas gardais jāņu siers

 

Pārsteidz savus mīļos un brokastīs pasniedz Tortillu ar žāvētu vistu - ātri pagatavojams, gards un sātīgs ēdiens.  Pagatavo karstos vistu akniņu salātus ar grilētu papriku! 

Trūkst ideju, kā dažādot pusdienu ēdiens? Galvenais ēdiens vasaras ēdienkartē ir grilēti ēdieni. Pagatavo gardu zivi uz gailošām oglēm -  Grilētus zivs un dārzeņu sainīšus.

Cūkgaļas kebabus pasniedz ar svaigiem salātiem.  

Citas grila receptes meklē šeit.

 

Šī sātīgā uzkoda – Vasarīgie kartupeļu salāti - būs lieliska vieglām vasaras pusdienām. Pasniedz kopā ar svaigu maizi.

Reklāma
Reklāma

Tomāti krāsu terapijā tiek uzskatīti par optimisma un dzīvesprieka augļiem. Kombinācijā ar asumiņu – pipariem, sīpoliem un ķiplokiem – tie lieliski aizgaiņā neomu. Pagatavo Aso tomātu zupu spāņu gaumē. 

Idejas karstu dienu atvēsinošām pusdienām meklē šeit.

 

Svētku galdā noteikti jābūt salātiem un uzkodām. Lieliska pildīto tomātiņu recepte.

Vasara ir salātu ēšanas laiks, ja kāds no Salātiem ar raksturu  neiet pie sirds - var nelikt vai aizstāt ar ko citu.  Cienastam noderēs Kantuči (itāliski – cantucci) - tradicionāli itāliešu biskvīti. Tos var ilgāk glabāt noslēgtā kārbā. Lai gan ilgi tie tur parasti neuzglabājas. 

 

Un tagad - našķīšu uznāciens! Tradicionāli Līgo svētku laikā tiek piedāvātas pirmās zemenes vai vienmēr gardie rabarberi.

Rabarberu krēms ar zemenēm. Šim krēmam ir maiga garša un konsistence, un ar to parasti var pielabināt pat pārliecinātus rabarberu ignorētājus. Lai saputotu olu dzeltenumus, var izmantot pūdercukuru, taču īsti neizkusis parastais cukurs šajā receptē labi sader ar zemeņu skābenumu.

Rabarberu žagariņi tie paši ierastie žagariņi vien ir, tikai papildināti ar skābenu pildījumu. Sezonā, kad rabarberi beigušies, viducītī var ielikt kādu ogu, piemēram, zemeni, var ieziest ievārījumu.  Lielisks deserts top, ja izmanto grilu – Grilēti persiki ar zemenēm un saldējumu.

 

 Izmanto arī citas receptes un padomus no portāla Virtuves sadaļas! 

 

Autore: Sanita Šteinberga, speciāli mammamuntetiem.lv