Piparkūkas ar riekstiem

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Medu, iesala ekstraktu vai sīrupu uz pannas uzkarsē, pievieno sviestu vai margarīnu. Tad noceļ no uguns, iemaisa miltus un pievieno pa tējkarotei garšvielas, 2 olas. Visu rūpīgi samīca un mīklu ievieto ledusskapī vismaz uz 12 stundām.

 

Recepte no grāmatas: Piparkūkas/sast. I. Jākobsone. – Rīga, Nordik, 2003

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 400.g
  • medus, iesala vai mežrozīšu sīrups - 400.g
  • Sviests vai margarīns - 200.g
  • Olas - 3.gab
  • Sasmalcināti rieksti
  • Garšvielas:
  • Krustnagliņas
  • Pipari
  • Virces
  • Kanēlis
  • Koriandrs