Piparkūkas ar ķiršiem un āboliem

 03. janvāris 2010 23:05 Recepte  skatījumi: 5229



Foto: Shutterstock.com


 

Piparkūkas sasmalcina un uz 2 stundām iemērc sarkanvīnā. Olas ar cukuru puto karsta ūdens peldē, līdz veidojas krēmveida konsistence. Tad atdzesē auksta ūdens peldē. Saldo krējumu saputo, pievieno vīnā mērcētās piparkūkas, olu - cukura masu. Pilda kēksa formā, uz 8 stundām liek saldētavā.

Ķiršu sīrupā iemaisa kartupeļu miltus. Ķiršu ogas ar nedaudz cukuru uzvāra, pielej ķiršu sīrupa un kartupeļu miltu maisījumu, uzkarsē. Kēksa formu izņem no saldētavas, uzmanīgi izņem piparkūku - ķiršu maisījumu, sagriež šķēlēs. Pasniedz ar ķiršogām, āboliem no kompota, ābolu saldējumu, pārkaisa ar kakao.

 

Iesūtījusi: Māra Kļava, recepšu konkursa Paslēp ābolus un piparkūkas našķos dalībniece

Sastāvdaļas

1. Ābolu kompots
2. Olas
8 gab
3. Kakao
4. Saldējums (vislabāk ābolu)
5. Piparkūkas
200 g
6. Sarkanvīns
1/8 l
7. Cukurs
200 g
8. Saldais krejums
1 l
9. Kartupeļu milti
2 tējk.
10. Konservēti skābie ķirši bez kauliņiem
500 g
11. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Reklāma

Kategorijas