Pupiņu pākstis ar sviestu

 22. augusts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 4088


Foto: mammamuntetiem.lv


Pupiņu pākstīm, kas vēl trauslas, nogriež galu un kopā ar to novelk sānu dzīslu no vienas malas, tad nogriež otru galu un novelk sānu dzīslu no otras malas. Pākstis noskalo, nesagrieztas liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstas. Ar putukaroti no ūdens izņem, liek lēzenā traukā un pārlej ar sabrūninātu sviestu, kam pielikta rīvmaize.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Sviests
100 g
2. Sāls
3. Pupiņu pākstis (dzeltenās)
800 g
4. Rīvmaize
1 ēd.k.


0 Pievienot komentāru

Kategorijas