Ābolu masa

 21. augusts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 3066



Tās pagatavošanai izmantoju kritušos ābolus, vasaras un rudens šķirnes, kas vārot šķīst. Vislabākā masa iznāk no Antonovkas. Noskalotiem āboliem izgriežu serdes un bojātās vietas. Ābolus, kuriem tīra un vesela miza, nemizoju. Sagriežu daivās, pēc tam plānākās šķēlītēs. Katlā ieleju nedaudz ūdens, uzvāru, tad beru sasmalcinātos ābolus, uzlieku stingru vāku, lai uz lēnas uguns sautējas bez maisīšanas. Kad āboli izšķīduši, pieberu cukuru pēc garšas (vai nelieku nemaz). Vārīšanu turpinu maisot, līdz masa kļūst līdzīga biezam skābajam krējumam.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Āboli
2. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk