Fermentēta ābeļu lapu tēja

 20. augusts 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 13134



Pēc pirmajām rudens salnām salasa lielākās ābeļu lapas, bez plankumiem. Tās ieliek sautējamā katlā ar biezām malām vai tā saucamajā "pīlē". Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī mazā temperatūrā — līdz 50 grādiem apmēram četras stundas. Izklāj siltā vietā uz balta papīra un mērenā siltumā izžāvē, tad sasmalcina un uzglabā papīra tūtās vai kārbās. Tā ir vitamīniem bagāta tēja ar svaigu ābolu garšu.
Līdzīgi gatavo fermentētas tējas no meža un mājas avenēm, zemenēm, kazenēm, mellenēm, brūklenēm u. c.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Ābeļu lapas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk