Sautētas pupiņas ar šķiņķi florenciešu gaumē

 19. augusts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 5078



4 personām

Ķiploku daiviņas cep eļļā, līdz tām nedaudz izmainās krāsa. Ķiplokus izņem no eļļas, uz pannas liek sasmalcinātu šķiņķi un cep apmēram minūti.
Pievieno pupiņas (pēc izvēles - svaigas vai saldētas), sāli, piparus, samazina liesmu, pielej 2-3 ēdamkarotes silta ūdens, uzliek vāku un sautē, līdz pupiņas mīkstas. Saldētas pupiņas jāsautē maksimums 5, svaigas - 15-30 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Pasniedz karstas.


Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Ķiploka daiviņas
2 gab
2. Olīveļļa
3 ēd.kar.
3. Sasmalcināts nežāvēts šķiņķis
2 ēd. kar.
4. Jaunas, svaigas neizlobītas pupiņas
1 kg
5. Vai saldētas pupiņas
300 g
6. Sasmalcināti pētersīļi
2 ēd. kar.
7. Sāls
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk