Upeņu marmelāde

 18. augusts 2009 21:10 Recepte  skatījumi: 8664



Ogas notīra no kātiņiem un ziedu biķerīšiem, nomazgā, liek katliņā bez ūdens, savāra, izrīvē caur sietu. Masu liek otrreiz katliņā, pieber cukuru, un uz ātras uguns maisot vāra, kamēr masa gar katla malām sāk želēt, karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā sausā, vēsā vietā.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Sastāvdaļas

1. Cukurs
1 kg
2. Labi nogatavojušās upenes
4 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk