Pupas burkās

 17. augusts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7439



Pupas notīra, nomazgā, ieslīpi sagriež gabaliņos. Ja pupu pākstis ir sīkstas, tās atstāj nesagrieztas. Liek vārošā, mazliet sālītā ūdenī, 4 - 6 minūtes vāra; noskalo aukstā ūdenī, sakārto sausās, tīrās burkās, pārlej ar novārītu, atdzesētu sālsūdeni. Burkas aizvāko, sterilizē 40 - 50 minūtes pie 100 grādiem. Pēc 2 dienām sterilizēšanu atkārto. Burkas atdzesē, uzglabā sausā, vēsā vietā; ziemā lieto pie gaļas.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Sastāvdaļas

1. Ūdens
2 l
2. Jaunas pupas (liecot viegli lūzt)
8 kg
3. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk